Fókusz

„Nem jutok az eszükbe” – Damu Roland utolsó interjúja az RTL Klubnak

rtl.hurtl.hu

2021. december 28. 17:00

Damu Rolanddal a Fókusz forgatott utoljára 2019-ben: arról beszélt, hogy szabadulása után nem kapott lehetőséget sem színpadon játszani, sem szinkronban dolgozni.

2019 novemberében forgatott utoljára az RTL Fókusz a hétfőn koronavírus-fertőzés után, 47 évesen elhunyt Damu Rolanddal. A színész akkor Én és én című önálló estjére készült egy belvárosi pinceszínházban. Bár a színházban csak 40 ember fért el a nézőtéren, Damu akkor is épp olyan izgatott volt, mintha több ezer ember előtt lépett volna fel. 

A színész arról beszélt, hogy szabadulása után nem kapott lehetőséget sem színpadon játszani, sem szinkronban dolgozni. Azt mondta, volt olyan szinkronrendező, aki bár nagyon szerette volna, mégsem hívhatta őt, mert akkor elvették volna tőlük a filmet.

„Vannak olyan emberek, akik régen barátaim voltak, most színházigazgatók, de nem jutok az eszükbe. Vannak olyan haverok, jó kollégák, akik szinkront rendeznek, színházban játszanak, rendeznek, nem jutok az eszükbe” – fogalmazott.

Nagyon szeretett volna társulathoz tartozni, de mivel sehová sem hívtak, a saját útját kellett járnia. Önálló estje lehetőség volt számára, hogy megmutassa, tud még beszélni, énekelni, hogy még hasznát lehet venni a színpadon – mondta a Fókusznak két évvel ezelőtt.

 

 

#Fókusz#damu roland#koronavírus#színház#börtönbüntetés#rtl

Címlapról ajánljuk