Fókusz

Kemény munka, pontos időbeosztás - így készülnek az énekesek hétről hétre

Fehér IstvánFehér István

2016. december 10. 19:00

Nyelvi órákon gyakorolnak az X-Faktor versenyzői. A Fókusz két hétig követte őket, hogy bemutathassuk, milyen pontos beosztás szerint készülnek fel hét közben, a nagy szombati megmérettetésre a mentorokkal és a kreatív segítőikkel.

Tánctanulás…énekórák… ruha és kamera próbák – a versenyzőknek minden hetük pontosan óráról órára be van osztva, eszerint élik az életüket, különösen az elmúlt hetekben már sok szabad idejük már nem maradt, hiszen két saját és egy közös dalt is el kell sajátítaniuk. A következő szombat esti megmérettetésre a felkészülés már vasárnap elkezdődik a mentorokkal, ekkor még leginkább csak fejben.

 

 

A hét második napján, általában nyelvi órákra járnak, a többség angol tanárok segítségével gyakorolja a dalát. Dmitrijnek viszont nem angol, hanem magyar órákra kell járnia hetente többször is. A fiatal énekes sokszor saját kezével, többször is leírja magyarul a dalok szövegét, így gyakorolva azokat, volt olyan is, amikor kis rajzokat is készített melléjük.

 

 

Szerdán a versenyzők már az X-Faktor színpadán adják elő a dalaikat, a múlt heti próba rendhagyóan indult. Ilyenkor a színpadon többször is előadják a már begyakorolt produkciót, a kreatív csapat és a műsor rendezője jelenlétében, amit ők kiskamerás próbának hívnak.

A produkciók ilyenkor nyerik el a végső formájukat, a mentorok és a kreatív szakemberek itt alakítják, és ha kell, módosítják a korábban kitalált ötleteket, ha az valamiért még sem olyan jól működik a színpadon.

#Fókusz#fókusz plusz#X-Faktor#készülődés#proba#mentor#tóth gabi#opitz barbara#puskás péter#rtl

Címlapról ajánljuk