Fókusz

Viharvadász Amerikából

rtl.hurtl.hu

2016. június 15. 19:25

Országszerte komoly károkat okoz a viharos erejű széllel érkező vihar, vagy az özönvíz szerű esőzés. A rövid időn belül lezúduló egy-két hónapnyi csapadék miatt szinte folyóvá válnak az utak, a forgószél szerű képződmények pedig a háztetőket fák lombjait szaggatják szét. Ennek az időjárásnak talán csak a viharvadászok örülnek, akik közül a legelszántabbak nem egy tornádót láttak már közvetlen közelről.

 

 

A semmiből leszakadó esők, iszonyatos széllökések, monszunszerű időjárás. Ez jellemzi Magyarországot ezekben a hetekben. A viharos időjárás jelenleg is tart. Kelet felé vonulva valóságos özönvízzel árasztva el az országot.

 

 

Molnár Ákos alias ’Storm man’ barátaival már évek óta vadássza a különböző viharokat. Most jött haza Amerikából, ahol tornádókat figyelt meg. Ákos a tengerentúlon töltött egy hónap alatt rengeteg ilyennel találkozott. Volt, amelyiket egészen közelről fotózta, videózta. Egy pár felvételt és történetet meg is osztott velünk. Amerikában nagy múltja van a viharvadászatnak, és a sok áldozatot és kárt követelő tornádók miatt komoly kutatásokat is végeznek e téren.

 

A teljes adást visszanézheti az RTL Moston!

#Fókusz#viharvadász#Időjárás#özönvíz#hurrikán#áldozatok#szakértők

Címlapról ajánljuk