Fókusz

Mégsem Lagzi Lajcsi birtokán dugták el a műkincset

Forgó ViktorForgó Viktor

2016. május 4. 14:19

Tavaly év végén nyomozók lepték el Lagzi Lajcsi birtokát. Feltúrták a földjét és búvárok merültek a tavába. Manilius Masculus egykori légionárius kétezer éves sírkövét keresték. Úgy tudták a zenésznél rejtették el. Tévedtek. Most 30 kilométerre onnan került elő. Lajcsi kiakadt, és azt mondja jogi lépéseket tesz.

Lagzi Lajcsi ismét fellélegezhet. Megtalálták azt a 2000 éves sírkövet, amit decemberben még az ő boldogasszonypusztai birtokán kerestek. A felbecsülhetetlen értékű műkincs azonban nem itt, hanem Mocsától 30 kilométerre, Bábolnán egy férfi udvarából került elő. 4 évvel ezelőtt egy mocsai gazda boronálás közben találta meg a római kori sírtáblát. A kéttonnás mészkőt azonnal jelentette a múzeumnak, de mire elszállították volna, a síremléket ellopták. A rendőrök sokáig Lajcsi birtokán keresték a hatalmas követ. Lajcsi azt mondja, számtalanszor forgatták már fel a Galambos birtokot és ezzel együtt a család életét is.

A műkincs keresés ügye most lezárult, legalábbis Lajcsiék részéről, ezért most szeretnének elégtételt venni és a család kártérítést követel.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

#Fókusz#lagzi lajcsi#műkincs#kártérítés#rtl

Címlapról ajánljuk