Fókusz

Szülés 40 felett: felelőtlenség, vagy nem számít a kor?

Temesvári CsillaTemesvári Csilla

2016. április 30. 20:00

Felelőtlenség lenne? Vagy mégiscsak természetes, ha egy nő negyvenen túl vállal gyereket? A nekünk mesélő ismert anyukák mind végiggondolták, hogy igen talán a gyermekükkel együtt töltött évek száma kevesebb lesz, mintha huszon vagy harminc évesen szülték volna meg őket. Csisztu Zsuzsa szerint ezt az egész korkérdést túlmisztifikáljuk.

Pásztor Anna, az Anna and the Barbies frontembere 41 évesen szülte kisfiát. De jól láthatóan várandósan sem foglalkoztatta a kora, és azok a kritikák sem, hogy egy negyvenes anyukából már hiányzik az energia. 60 koncertet nyomott végig kisbabájával a pocakjában. És nem volt ez másképp most sem, második kisbabája, Zoé születésekor, már 43 évesen. Amíg bírta, a színpadon volt.

Egyre több a példa erre: Susan Sarandon 43, Halle Berry 46, Madonna 42 évesen került áldott állapotba, Holy Hunter 47 volt, amikor  bejelentette, hogy terhes, Gina Davis pedig 48 évesen hozta világra ikreit. Nemrég pedig Lena Headey szült, 41 évesen.

De nálunk sem ritka, ha valaki negyvenen túl lesz anyuka. Szulák Andrea 43, Básti Juli 42, Jakupcsek Gabriella 45 évesen szült, Péterfy Bori 41 volt, amikor kisfia világra jött. Fehér Anna színésznő 52 évesen lett először édesanya. A kései anyaságnak is megvannak az előnyei- meséli Jaksity Kata, aki 42 évesen szülte harmadik gyermekét, Jázmint, aki most 21 hónapos. Két fia van, a 18 éves Ábel, és a 11 éves Bende. Kata mindig három gyermeket szeretett volna, férje viszont sokáig nem pártolta az ötletet.

Ugyanezt a gondolatot fogalmazta meg Ungár Anikó is, aki 35 volt már, amikor úgy érezte, gyermeket szeretne. Végül az élet úgy hozta, hogy negyven évesen lett édesanya.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

#Fókusz#fókusz plusz#szülés#anyuka#rtl#ungár anikó#jaksity kata

Címlapról ajánljuk