Fókusz

Megszólal a Rezesova-ügy egyik szakértője

rtl.hurtl.hu

2013. december 19. 18:00

Akinek Eva Rezesováról egy fiatalasszony képe ugrik be, akinek nevéhez egy négy ember tragikus halálát eredményező baleste is fűződik, nem tévednek. Azoknak viszont, akik úgy vélik, tudják, hogy történt a balesete, talán van most új hírünk.

A baleset sajtóban meghurcolt igazságügyi szakértője először mutatja be elemzését. Az sem érdekli, ha ezért kizárják az ügyből. A szakmai jó híre forogna ugyanis kockán, ha nem mondaná el nyíltan a véleményét. Így hát, elmondja.

Fehér zárt blúz, hátrafogott haj, az anyját kereső tekintetetek a tárgyalóteremben. Augusztus végén Eva Rezesova ügyét halálos közlekedési baleset okozása ügyében kezdték tárgyalni. November végén Rezesovát ittas gépjárművezetés következtében elkövetett halálos baleset okozásában találták vétkesnek, első fokon.

A nem jogerős ítéletet követően Rezesova majd egyéves előzetes letartóztatása véget ér. Szabadlábra, házi őrizetbe kerül ebbe a Duna-parti ingatlanba. December elején a házi őrizetet megszűntették és Rezesovát visszavitték a börtönbe, ahol eddig előzetesben töltött büntetését levonva 57 hónapot tölthet.

Majd a Rezesova-per egy szakvéleménye lett a téma, amelyet Dr. Melegh Gábor közlekedési szakértő készített: állítólag pikáns részleteket hallgatott el. Egy elhunyt hozzátartozója levelet írt az egyik egy autós portálnak, melyben többek közt azt vetett fel, hogy lehet, hogy például az autók ütközési sebességére, szögére vonatkozóan miért Dr. Melegh Gábor véleményét fogadta el bíróság a többi szakértőével szemben. Eközben a Budapesti Műszaki Egyetem közleményben állt ki tanszékvezető helyettese mellett. A szakértő úgy érezte, az ügy sajtóvisszhangja a közlekedési szakértők és ezen belül saját jó hírét is fenyegeti, így vállalta, hogy először, nyilvánosságra hozza, hogyan készült a saját véleménye.

#Fókusz#rtl#botrány#baleset#rezesova

Címlapról ajánljuk