Fókusz

Tolerancia Éjjel-Nappal

rtl.hurtl.hu

2013. július 8. 19:00

18. alkalommal került megrendezésre a melegfelvonulás a fővárosban. A rendezvényről az Éjjel Nappal Budapest sztárjai sem hiányozhattak.

Takács Mária filmrendező már 18 éve figyeli a rendezvényt, a melegek helyzetéről forgat évek óta, ahogyan jelenleg is. A „Meleg férfiak hideg diktatúrák” című film várhatóan 2014-re készül el. A rendező a meleg férfiak helyzetét veti össze 30 évvel ezelőtti környezettel, melyben a melegek Magyarországon akkoriban éltek.

Bár a Budapast Pride is egyre sokszínűbb, máig kordonok övezik. Az Éjjel-Nappal Budapest szereplőgárdája is a sokszínűség mellett tette le a voksát.
„Ez semmi másról nem szól, csak arról, hogy mindenki egyenlő és szeressük egymást, boldogság van.” – foglalta össze nekünk röviden Kristóf, aki Hannával, Kokóval és Karesszel vett részt a felvonuláson.

Azonban a lazaság körüli barikádhangulat és a rendőri jelenlét megosztja a felvonulókat. A kordonok a biztonságot hivatottak megőrizni, kizárva a rendezvénnyel nem szimpatizálókat. A menettől leválasztott ellentüntetések dacára egy 3 fős társaságot a felvonulás után bántalmaztak, ám zömmel jó hangulatban telt a felvonulás.

Nézze meg itt a Fókusz riportját!


Kép: MTI
#Fókusz#rtl#RTL Klub#kokó#pride#Éjjel-Nappal Budapest

Címlapról ajánljuk