Fókusz

Erőss Zsolt: a remény és a beletörődés pengeélén

rtl.hurtl.hu

2013. május 22. 20:00

Újra csúcsot akart hódítani, azonban eltűnt. Míg Erőss Zsolt felesége szerint nincs már remény, Klein Dávid hegymászó azt mondja: bízni kell Erőss makacsságában!


ERŐSS ZSOLT: Felesége már nem hisz benne, hogy hazajön

„A 2013-as Kancsendzönga expedíció két csúcsmászója, Erőss Zsolt és Kiss Péter a csúcsról való ereszkedés közben 8000 méter körüli magasságban eltűnt!”


Így közölte szerdán a rosszhírt Kollár Lajos, a csapat kinti vezetője a blogján. Azóta két serpa, vagyis hegyi kísérő is kereste őket, de hiába. Már kedden is gondok voltak. A leírás szerint, túl sokáig tartott az útjuk a csúcs felé. Túlmentek az úgynevezett visszafordulási ponton, amikor még elég erejük van ahhoz, hogy lemásszanak. Nagyon elfáradtak, és hirtelen legyengültek.

Az eseményeket ugyancsak itthonról figyelő Klein Dávid, aki maga is nagy csúcshódító, mégis bizakodik. Szerinte az, hogy az utóbbi egy napban nem lehet rádión elérni Zsoltékat, még nem jelent semmit.

Otthonában két gyermeke és felesége folyamatosan kapta az egyre rosszabb híreket. Hilda, Zsolt felesége a Fókusznak már múlt időben beszélt férje harcáról.

Zsolt is tudta mire vállalkozik, ahogy neje is. Kislányukat, Gerdát már fel is készítette a legrosszabbra. Ő már megtapasztalta egy családi barát elvesztését.
#Fókusz#rtl#keresés#hegymászó#eltűnés#himalája#erőss zsolt#hegy#klein dávid

Címlapról ajánljuk