Fókusz

Gerincműtét után vissza a csúcsra

rtl.hurtl.hu

2012. április 3. 19:20

Ma már Nóra és Róbert is könnyedén ugrik, vagy veti el a diszkoszt, bár a fájdalom még számtalanszor előjön. Mindkét sportoló gerincét meg kellett műteni, és deréktájon titánmerevítés, vagyis 6-6 csavar tartja össze a csontokat.

Gerincsérv vagy pontosabban porckorongsérv. Egy rossz mozdulat, majd irdatlan és nem múló fájdalom, amit sok esetben csak műtéttel lehet megszűntetni.

Barta Nóra 8 éves kora óta sportol. 3 olimpián vett részt, európabajnoki bronzérmes, jelenleg Hollandiában edz. 4 éve egy ugrás után nem tudott megmozdulni, nem sokkal később csavarokkal kellett stabilizálni a gerincét.

A merevítés teljesen megváltoztatta a mozgását, az ugrásokat nagyjából újra kellett tanulnia, az addigi technika már nem működött.

Fazekas Róbertnek egy erősítő edzésen 120 kiló emelése közben reccsent egyet a dereka. Szintén porckorongsérv, és szintén 6 csavart operáltak a hátába.

Róbert 1 évvel a műtét után európabajnoki érmet szerzett, Nóra másfél évvel az operáció után állt dobogóra szintén európabajnokságon.

Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdás 2 évet hagyott ki gerincproblémák miatt, Majoros István birkózó gerincsérvvel nyert olimpiát. És bár egy gerincműtét mindenképp sokkolóan hangzik és hosszadalmas a felépülés, de még innen is vezet visszaút, akár egészen a csúcsra.
#Fókusz#rtl#baleset#műtét#Sport#ugrás#bajnok#érem#f#gerinc#sérv

Címlapról ajánljuk