EUEurópa

RMDSZ-elnök: az erdélyi magyarság 2024-ben arról dönt, tudja-e folytatni az elkezdett „útépítést” Európában

rtl.hurtl.hu

2024. május 22. 12:57

Kelemen Hunor arra kérte Hunyad megye magyar lakosait, vegyenek részt az EP- választáson és szavazzanak az RMDSZ jelöltjeire.

Kelemen Hunor, a  Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke kedden este Déván elmondott beszédében kifejtette: 2024 sorsdöntő esztendő, amikor arról dönt az erdélyi magyarság, milyen lesz az ország, tudja-e folytatni az elkezdett „útépítést” itthon és Európában. 

Kitért az EP-képviseletre is, rámutatva: Winkler Gyula és Vincze Lóránt „nem az Európai Unió erdélyi nagykövetei, hanem az erdélyiek európai uniós hangjai”.

 A szövetségi elnök arra kérte Hunyad megye magyar lakosait, vegyenek részt a választásokon és szavazzanak az RMDSZ jelöltjeire.

 Winkler Gyula, az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének elnöke a dél-erdélyi magyarság „népszámlálásra való felkészítésének” nevezte a június 9-i EP- és önkormányzati választások előtti időszakot. 

Nyitókép: Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke Nagyváradon 2024. május 16-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 

#Európa#RMDSZ#kelemen hunor#európai parlamenti választás#erdély#erdélyi magyarok

Címlapról ajánljuk