EUEurópa

A második helyszínen is lemondták Orbánék brüsszeli rendezvényét

rtl.hurtl.hu

2024. április 16. 6:24

Már másodjára marad el Orbánék szélsőjobbos brüsszeli rendezvénye.

A Brüsszelben tervezett rendezvényt, amelyen Orbán Viktor és más európai szélsőjobboldali politikusok szerepeltek volna, másodszor is lemondták, írja brüsszeli sajtóértesülésekre hivatkozva a HVG. Egyszer már elmaradt az összejövetel, erről korábban itt írtunk.

A Mathias Corvinus Collegium brüsszeli irodája által szervezett Nemzeti Konzervatív Konferencia és adománygyűjtés eredetileg a Concert Noble-ban lett volna, de az a helyszín is visszalépett.

Új helyszínként a Sofitel Hotel szolgált volna, de az is visszamondta a megállapodást a szélsőséges szervezetek és politikusok részvételével járó nyomás miatt. A rendezvényen Orbán Viktor mellett Nigel Farage, Eric Zemmour és Mateusz Morawiecki is felszólalt volna.

Figyelmeztetést kaptam a sajtótól az esemény természetéről és az érkező emberekről. Erről tájékoztattam a helyi rendőrséget, akik felvették a kapcsolatot a Sofitellel, és a vezetőség úgy döntött, hogy lemondja az eseményt

mondta Vincent de Wolf, az érintett kerület, Etterbeek polgármestere a The Brussels Timesnak.

Az is kiderült, hogy a szervezők már a hotelben voltak, és amikor tájékoztatták őket, hogy a szerződés érvényét veszíti, akkor nem akartak elmenni. Végül a kiérkező rendőröknek kellett elmagyarázniuk, hogy ez nem a szállodán múlott, ekkor a szervezők távoztak.

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából tartott állami díszünnepségen a Múzeumkertben 2024. március 15-én. MTI/Máthé Zoltán

#Európa#orbán viktor#szélsőjobb#rendezvény#brüsszel#elmarad#natcon

Címlapról ajánljuk