EUEurópa

Egy harmadik, jóval szerényebb helyszínen tartják meg Orbánék brüsszeli rendezvényét

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. április 16. 8:59

Miután a Sofitel is visszamondta a brüsszeli NatCon-t, a szervezők az utolsó utáni pillanatban találtak egy harmadik helyszínt, ami a fényűző rómaihoz képest jóval szerényebb.

Nem marad el a második brüsszeli Nemzeti Konzervativizmus Konferencia (NatCon), közölték kedden a szervezők. A program az előre meghirdetett módon indul, szerdán az első fő szónok Orbán viktor magyar miniszterelnök lesz.

A Mathias Corvinus Collegium brüsszeli irodája által szervezett, adománygyűjtéssel egybekötött, euroszkeptikus, nemzeti konzervatív, kereszténynacionalista konferencia eredetileg a Concert Noble-ban lett volna, de az a helyszín pénteken visszalépett.

Mint azt az rtl.hu is megírta, a populista, szélsőjobbos fellépőkkel meghirdetett konferenciát az Antifasiszta Koordináció és az Emberi Jogi Liga nevű belga politikai szervezetek nyomására, illetve Philippe Close főpolgármester javaslatára mondták le a Concert Noble tulajdonosai.

Ezután a szervezők az Európai Parlamenthez közeli Sofitel Hotelbe vitték volna át a konferenciájukat, de kedden a Sofitel is kihátrált az esemény mögül, a kerületi polgármester és a rendőrség tanácsára.

A szervezők szerint mindezek ellenére kedden reggel 9-kor megkezdődik a konferencia egy harmadik helyszínen, a Claridge nevű kis koncertteremben, ami azonban már jóval távolabb van az Európai Parlamenttől, mint az előző két helyszín.


A szervezők által közzétett fotó tanúsága szerint a második brüsszeli NatCon jóval szerényebb körülmények közt lesz megtartva, mint a 2020-as római, amin szintén felszólalt Orbán Viktor. A Claridge a Google utcaképén:


Nyitókép: balra: Orbán Viktor a 2020-as, római NatCon-on – fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher, jobbra: a Claridge koncertterme nem sokkal a NatCon megnyitása előtt – fotó: National Conservatism / Twitter

#Európa#natcon#brüsszel#orbán viktor

Címlapról ajánljuk