Életmód

Triatlon – a kitartás művészete (x)

Fizetett tartalomFizetett tartalom

2024. augusztus 23. 11:00

A futás Kondákor Zsófia számára már gyerekkora óta az élete része. Akkor vált számára egy jóval komolyabb hobbivá, mikor már nem volt elég – ahogy ő mondja – „a Margitszigeten futkorászás”. 

Előbb csak félmaratonokat futott, abból hármat is, aztán újabb kihívást keresett. Lefutotta a maratont itthon is, külföldön is többször. Négy évvel ezelőtt pedig úgy döntött, hogy a futóedzéseket kiegészíti úszással és bringázással, és mivel mindhárom sportnemben jól teljesít, elkezdett versenyekre járni, 3 évvel ezelőtt pedig középtávú triatlon versenyen máris a korosztálya legjobbja lett. (Középtávú triatlon táv: 1,9 kilométernyi úszás, 76 kilométer kerékpározás és 21 kilométer futás)

A balatoni triatlon versenyeket szereti a legjobban, Keszthelyen minden évben megméretteti magát, idén nyáron már a kilencedik középtávú triatlon versenyén is túl volt. Most újabb kihívás előtt áll, a triatlon hosszútáv versenyét, az Ironmant szeretné teljesíteni szeptemberben, ami 3,6 kilométer úszás, 180 kilométer kerékpározás és levezetésnek még egy maraton táv, vagyis 42 kilométer futás.


Zsófi az edzéseit a gyerekeihez és a munkájához igazítja, azt mondja, szerencsés, mert olyan edzője van, aki a változatos időbeosztású programjait is figyelembe veszi. Nyáron például hajnal 5-től teker reggel 8-ig vagy iskolaidőben akkor megy el otthonról, ha a gyerekek épp tanulnak. Zsófi lánya, Katja is úszik, így az is előfordul, hogy az edzéseiket együtt tartják. Heti egy pihenőnapot tart maximum, de van olyan napja is, amikor két edzés is belefér.


Mikor pár évvel ezelőtt véget ért az a televíziós sorozat, aminek Zsófi 10 éven át a szereplője volt, azt mondja, kicsit összeomlott körülötte a világ. Újra kellett definiálnia saját magát és a pánik helyett a változásban észre kellett vennie a lehetőséget. Nem volt könnyű az újrakezdés, de mára újra rendezett az élete. Szabadúszó színésznőként több társulat tagja és egy alapítványnál is dolgozik. Nem mellesleg kiválóan főz, és szeret is enni, ezért örömmel vállalta a felkérést, hogy húgával, Pankával együtt legyenek AZ ÉV HOTELE verseny szálláshelyeinek egyik tesztelő párosa.

Triatlon – a kitartás művészete

Ha lemaradtál volna AZ ÉV HOTELE idei évadpremierjéről vagy szeretnéd újra megnézni azt, hogy mi történt a Kondákor testvérekkel a szállodák tesztelése során, akkor ezt az RTL+-on megteheted!

Kondákor Zsófi és Panka a balatoni régió két szálláshelyét próbálhatta ki. A háromnapos kalandot Siófokon, egy 5 csillagos, exkluzív hotelben kezdték meg.

REED Luxury Hotel & Bistro, Siófok

Az ötcsillagos besorolású szálloda a Balatontól 2 perc sétára, egy csendes lakóövezetben található, távol a főút zajától. Az M7-es autópályától könnyen megközelíthető, Budapesttől mindössze 1 óra autóútra van. Az exkluzív szálloda elhelyezkedésének köszönhetően számos kikapcsolódási lehetőséget biztosít falain belül és kívül egyaránt, hiszen a Balaton partja, a szabadstrand és a bicikliút is a szálloda szomszédságában van. A luxus szállodát a letisztultság mellett a modernitás jellemzi. Tágas terei, buja, zöld növényzete a Távol-Keletet idézi, míg kültéri és beltéri medencéinek, valamint gőzkabinjának mozaikcsempés burkolata csillogást és eleganciát sugároz. Szobái magas minőségben felszereltek, 2 nagy luxus apartmanja tetőterasszal és privát jakuzzival is rendelkezik. Étterme a’la carte bisztro-menüt kínál.

További információ: https://reedhotel.hu/

Triatlon – a kitartás művészete

A második szálláshely, amit Zsófi és Panka az utazás során kipróbálhatott, Keszthelyen található.

Kristály Hotel****, Keszthely

A Helikon park közvetlen szomszédságában található, négycsillagos besorolású balatoni wellness-szálloda Budapesttől két órára, az M7-es autópályától könnyen megközelíthető. A családias szálloda a Balatontól 5 perces sétára van, de negyedórás gyaloglással elérhető a móló, a Városi vagy éppen a Libás strand is. Keszthely a kerékpárosok kedvelt városa, számtalan bicikliút vezet a városon át és körül. A szálloda szobáinak többsége erkélyes, wellness részlege a legfelső emeleten található, tágas környezete családi pihenésre szabott, a szauna és gőzfürdő mellett jakuzzi is helyet kapott a tetőtéri üvegablakok alatt. Éttermi és bár helyszíne az Audrey nevet viseli, tükrözve a tulajdonosok színésznő iránti rajongását. A szállóvendégeket svédasztalos reggeli és vacsora várja, de a bár nyitva áll bárki számára.

További információ: https://kristalyhotel.hu/

Triatlon – a kitartás művészete

Szavazz és nyerj szállodai ajándékutalványt minden héten!

Szavazatodat AZ ÉV HOTELE Facebook oldalán adhatod le, az adásban bemutatott szálláshelyek valamelyikére vasárnap délelőtt 11 óráig. Ha voksolsz, nyerhetsz is egy-egy szállodai ajándékutalványt oda, ahová a szavazatodat leadtad. Ha hétről-hétre megteszed ezt, akkor nő az esélyed arra, hogy elvidd a havi majd pedig az évvégi főnyereményt, ami egy teljes hetet jelent AZ ÉV HOTELE-ben!

Jövő héten vasárnap folytatódik AZ ÉV HOTELE idei évada! Abban az adásban a Balatoni régió már bemutatott négy szálláshelyét nézhetik meg újra.

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE

Az RTL-en futó, AZ ÉV HOTELE verseny lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb szálláshelyét, majd az AZ ÉV HOTELE végső győztesét. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE-ben. A szavazatokat a műsor Facebook oldalán lehet leadni.

Triatlon – a kitartás művészete

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szálláshelyeket. Minden adásban egy-egy ismert embert és kísérőjének kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi szálláshelyre, hogy kipróbálják azokat.

#Életmód#Az Év Hotele#kondákor zsófia#szálloda#hotel#színésznő#Sport#futás#triatlon#edzés#utazás

Címlapról ajánljuk