Életmód

Megártott a budapesti nap egy brit turistának – feldagadt az egész feje

rtl.hurtl.hu

2024. július 15. 14:04

Alaposan rányomta a bélyegét az utazásra.

Megártott a budapesti nap egy brit nőnek: a 24 éves Tamara Harris július elején érkezett hazánkba egy rövid, kétnapos vakációra, és már ez alatt érezte, hogy a szemei bedagadnak, szédül, és egy duzzanat is megjelent a fején.

A Birmingham Live cikke szerint a nő először azt gondolta, hogy megcsípte egy rovar, és elment a gyógyszertárba kenőcsért. De miután hazarepült, még rosszabbul lett. „Amikor másnap otthon felkeltem, az egész arcom bedagadt és nem tudtam kinyitni a szemeimet” – mondta. Rögtön a sürgősségire ment, ahol szteroidokat és antihisztamint kapott.

„Az arcom több napig fel volt dagadva, és három napig nem tudtam dolgozni” – mondta. Kiderült, hogy az állapotát napallergia okozta: túl sok ultraibolya-sugárzás érte a bőrét.

Tamara Harris elmondta: sokat utazik, ezért eléggé lebarnult, és néha elfelejti bekenni naptejjel az arcát. Leginkább azt tanácsolja sorstársainak, hogy mindig használják a naptejet, különösen magas UV-sugárzás idején, hogy megspóroljanak maguknak egy hasonlóan kellemetlen élményt.

Ha számításba vesszük, hogy Birminghamben jelenleg is 17 fok van és esik az eső, talán nem olyan meglepő, ha az ottaniak érzékenyebbek a budapesti nyári napsütésre.

Nyitókép: Alexander Spatari / Moment / Getty Images

#Életmód#napallergia#egyesült királyság#turizmus#budapest

Címlapról ajánljuk