Életmód

A zokni mindent elmond a viselőjéről, ön mit üzen vele?

rtl.hurtl.hu

2024. június 17. 13:09

A bokazoknik, amelyek egy ideig különösen népszerűek voltak – főleg a milleniálok körében – mostanra már teljesen vállalhatatlanok, ízléstelenek lettek. 

Korunk egyik legfontosabb ruhadarabjává vált a zokni, amelyről Alison Lowe londoni divatprofesszor azt mondta, hogy „kulcsfontosságú trendről beszélhetünk a divat világában”. Már nem csupán alapvető szükségletből viselünk zoknit, hogy legyen valami a talpunkon, hanem üzenetet is küldünk azzal, hogy milyet és hogyan hordunk – ha akarjuk, ha nem.

Nemrég egy TikTok-trend miatt vált beszédtémává a gyakran elhanyagolt ruhadarab: egy itt terjedő teória szerint mindent meg lehet tudni egy emberről a zoknija alapján. Ha valakinek kilátszik a bokája, az az „avokádózabáló milleniál” sztereotípiájának megtestesítője, amennyiben viszont a zoknija bőven a vádlijára nyúl, már kúlabbnak számít.

Miért lett ilyen fontos a zokni, főleg a Z generációsok körében? Az Independent szerint részben azért mert a lezárások alatt az otthonosabb, kényelmesebb ruhadarabok felé fordult a közízlés, valamint némi nosztalgia is megfigyelhető a kilencvenes évek irányába, amikor szintén fontosabb divatelem volt a zokni, mint az utóbbi időkig.

Ami biztos: a bokazoknik, amelyek egy ideig különösen népszerűek voltak – főleg a milleniálok körében – mostanra már teljesen vállalhatatlanok, ízléstelenek lettek. Lassan egy szinten vannak a szandál-zokni kombóval, úgyhogy ezeket érdemes elkerülnünk öltözködésünkben – hacsak nem akarjuk, hogy Z generációsok röhögjenek rajtunk a hátunk mögött.

Nyitókép: Unsplash

#Életmód#zokni#divat#z generáció#ruha#lezárás#kényelem#rövid#hosszú

Címlapról ajánljuk