Életmód

Fürdőkád, vécéülőke, papagáj és tengerparti homok – a legbizarrabb dolgok, amiket szállodákból loptak

rtl.hurtl.hu

2024. június 16. 12:22

Nem, a vendégek nem csak szappant és ágyneműt lopnak a szállodákból. Összeszedtük a legbizarrabb dolgokat, amik valaha a vendégek bőröndjében landoltak.

Sok emberrel előfordult már, hogy szállodai tartózkodása alatt elcsent pár apróságot. A legtöbben talán egy-egy szappant vagy sampont csomagolnak el emlékbe, de vannak, akik ennél sokkal messzebbre mennek, és egészen meglepő tárgyakat visznek el.

A Wellness Heaven szállodai lopásokról szóló, az Explore utazási magazinban ismertetett 2023-as kutatásából kiderül: nem csak a minőségi ágyneműk és a bárban hagyott pezsgős poharak tűnnek el észrevétlenül. Bemutatjuk a legmeghökkentőbb dolgokat, amik valaha „véletlenül” a vendégek bőröndjében landoltak.

Vécéülőke, fürdőkád és mosdókagyló

Egy szállodai fürdőszoba hangulatos tud lenni, azonban bármennyire is élvezi valaki a luxust, valószínűleg nem próbál meg hazavinni belőle egy darabot. A Wellness Heaven tanulmánya szerint egy berlini szálloda korábban szokatlan lopás áldozatává vált, miután a 

vendégek elloptak egy zuhanyrózsát, egy hidromasszázs zuhanykabint, egy vécéülőkét és egy mosdókagylót.

Fürdőkád, WC-ülőke, kisállatok és tengerparti homok – a legbizarrabb dolgok, amiket szállodákból loptak
Fotó: Pexels

Azonban nem ez volt az egyetlen eset, amikor egy vendég szemében értékessé váltak a fürdőszobai berendezési tárgyak: 2016-ban egy pár megpróbált ellopni egy high-tech vécéülőkét Japánban. Majd miután tetten érték őket, kénytelenek voltak visszavinni a szállodába. De arra is volt példa, hogy 

valaki egy komplett fürdőkádat lovasított meg egy washingtoni szállodából.

Luxusmatracok

Az ágyneműlopás talán nem tűnik olyan bizarrnak, mint a vécéülőkék vagy fürdőkádak kiszerelése, de a legtöbb szállodában még így is tiltott dolognak számít. Az utazásportál emlékeztet: ha egy hotelben észreveszik, hogy az egyik szobából eltűnt egy párna vagy egy takaró, az esetek felében számlát küldenek róla a vendégnek.

Fürdőkád, vécéülőke, kisállatok és tengerparti homok – a legbizarrabb dolgok, amiket szállodákból loptak
Fotó: Pexels

Az idézett kutatásban megkérdezett szállodáknak 18 százaléka tapasztalt már takarólopást. A felmérésből az is kiderült, hogy a vendégek néha még a matracokat is megpróbálják ellopni – ez leginkább az ötcsillagos szállodákat érinti, amelyek a legkényelmesebb és legdrágább ágyakkal várják a vendégeket.

Persze azt gondolnánk, nem lehet észrevétlenül megúszni egy ilyen nyilvánvaló lopást, pedig a tolvajoknak valójában nincs is annyira nehéz dolguk. Korábban egy brit szállodalánc magánnyomozókat bérelt fel, akiknek az volt a feladatuk, hogy lebukás nélkül próbáljanak meg ellopni matracokat a szobákból. A kamutolvajoknak 20 perc se kellett, hogy meglovasítsák a matracokat.

Kiskutya, papagáj és vaddisznófej 

Minden jel arra utal, hogy még az állatbarát szállodákban sincsenek mindig biztonságban kiskedvenceink. A The Telegraph 2009-es felmérésében az áll, hogy a szállodai vendégek 37 százaléka legalább egyszer lopott már hotelből. Az egyik beszámoló szerint arra is volt példa, hogy egy vendég elrabolta a szálloda tulajdonosának kutyáját.

Fürdőkád, vécéülőke, kisállatok és tengerparti homok – a legbizarrabb dolgok, amiket szállodákból loptak
Fotó: Pexels

Egy másik szálloda pedig arról számolt be, hogy az egyik család papagáját lopták el, amíg ők városnézésen voltak. De olyan is előfordult, hogy nem élő állat került a tolvajok látókörébe: az angliai Birminghamben található Hotel du Vin beszámolt egy esetről, amikor egy részeg vendég megpróbált ellopni egy falon kiállított, preparált vaddisznófejet. A tolvaj végül megtarthatta a trófeát, miután a barátai kifizették neki az árát.

Táblagépek, tévék és mini hűtőszekrények 

A tolvajok kiemelt célpontjainak számítanak az elektronikai és műszaki cikkek, ám ezeket nem mindig szaküzletekből vagy áruházakból lopják el. A Wellness Heaven tanulmánya szerint majdnem minden ötödik szállodából loptak már el táblagépeket, de gyakran tűnnek el kávéfőzők és hajszárítók is a hotelekből. Az sem ritka, hogy nagyméretű elektronikai cikkeket lopnak a szobákból. A felmérésben részt vevő szállodák közel 9 százaléka számolt be ellopott televíziókról, és valamivel több mint 3 százalékuktól vittek el mini hűtőszekrényt.

Fürdőkád, vécéülőke, kisállatok és tengerparti homok – a legbizarrabb dolgok, amiket szállodákból loptak
Fotó: Pexels

Tengerparti homok

Míg az ellopott tárgyak többségét a szálláshelyeken belülről ragadják el, egyes tolvajok a szálloda falain kívüli értékeket veszik célba. Ez történt Jamaicában 2008-ban, amikor mintegy 500 teherautónyi (70 millió dollár értékű) homokot vittek el a Coral Springs Resort egyik fejlesztési területéről. Magyarán: a bűnözők egy egész strandot loptak el a szállodától. A tolvajok a gyanú szerint azért vitték el a rengeteg homokot, hogy tovább értékesíthessék azt a környék más szállodáinak. A bizarr ügyet évekig vizsgálták, mígnem 2011-ben ejtették a vádakat az öt gyanúsított ellen.

Fürdőkád, vécéülőke, kisállatok és tengerparti homok – a legbizarrabb dolgok, amiket szállodákból loptak
Fotó: Pexels

Nyitókép (illusztráció): Pexels

 

#Életmód#szálloda#szállodák#hotel#lopás#vendégek#papagáj#trófea#homok#fürdőkád#szálláshely#vendég#vécé#utazás

Címlapról ajánljuk