Életmód

A legfelháborítóbb házassági szerződés, amit a gazdagok és híresek válóperes ügyvédje látott

rtl.hurtl.hu

2024. május 27. 14:58

James Sexton amerikai válóperes ügyvéd egy interjúban elárulta, mit tartalmazott a „legsokkolóbb” házassági szerződési kitétel, amit valaha látott. 

James Sexton amerikai családjogi ügyvéd húsz év alatt több ezer válást intézett el, és sok igazán csúnya válást nézhetett végig tűzközelből. Egy podcastnek adott interjújában elárulta, hogy mi volt a legfelháborítóbb kitétel, amit egy házassági szerződésben valaha látott. A New Yorki ügyvéd, akinek kliensei között hírességek és milliárdosok is megtalálhatóak elmondta, hogy egy férj a felesége testsúlyához kötötte a havi tartásdíj összegét – írta a New York Post. 

A meg nem nevezett férj kikötötte, hogy havi hetvenezer dolláros tartásdíjat (25 millió forint) hajlandó fizetni egy válás esetén a feleségének, de az tízezer dollárral (3,5 millió forint) csökken minden tíz fontos (4,5 kilogramm) plusz súlyért, amit a felesége felszed magára a házasság alatt.

Az ügyvéd elmondta, hogy a bíróságon a nő és ügyvédjei megpróbálták ezt a kitételt semmisé tenni, de a bíróság nem tudott semmit sem tenni. James Sexton elmondta, hogy a bíróság közölte, hogy „ez egy undorító kitétel, nem értem miért házasodott össze ezzel a személlyel, de ez érvényesíthető, ez egy szerződés, amit mindketten aláírtak”.

Sexton ezzel kapcsolatban közölte, hogy nincs joga ítéletet mondani mások kapcsolatai felett, közölve, hogy a férfi ezzel írásba adta, hogy számára mi is a fontos a feleségében, és „érvelhetünk amellett, hogy őszinte volt ezzel kapcsolatban”. Emellett hozzátette, hogy nem szabad elfeledkezni arról, hogy a nő havi 70 ezer dolláros tartásdíjat kapott, ami „lenyűgöző szám”, és így ő is pontosan tudta, hogy mennyit ér.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Életmód#válás#házassági szerződés#james sexton#válóperes ügyvéd#ügyvéd#egyesült államok

Címlapról ajánljuk