Életmód

Így simíthatod ki a felpöndörödő szőnyeget egy marék jégkockával

rtl.hurtl.hu

2024. április 13. 16:48

Nálatok is állandóan felpöndörödik a szőnyeg sarka? Mutatjuk a megoldást! Nincs hozzá másra szükség, mindössze egy maréknyi jégkockára és egy nehezebb tárgyra.

Ha a szőnyeg sarka felpöndörödik, az nem csak csúnya, de balesetveszélyes is lehet, könnyen megbotolhatunk benne. Szerencsére van egy egyszerű módja annak, hogy a szőnyeg és így idegszálaink is kisimuljanak.

Hogyan kell csinálni?

A nehéz tárgyat, ami lehet pár könyv vagy egy váza, helyezd a szőnyeg sarkára. Mi a cukortatót használtuk. A jégkockákat pedig közvetlenül a nehezék mellé, a szőnyegre tedd. Néhány órára, vagy ha lehetőséged van rá, egész éjszakára hagyd így. Reggelre a jégkockák elolvadnak, a szőnyeg pedig kisimul. Ebben a videóban egy tiktoker is sikeresen alkalmazza a módszert.

@mama_mila_ 3 inexpensive home hacks youll wish you knew sooner 🙌 which one will you try first? #homehacks #hometips #cleaninghacks ♬ suono originale - Wonderful Places 🌎✨

Miért működik a jégkocka hack?

Ez a módszer kombinálja a szőnyeg sarkainak ellapítására ajánlott két módszert: a gőzölést és a nehéz tárgyakkal való súlyozást. A gőzölés azért működik, mert fellazítja az anyag szálait, így a sarkok kisimulnak. Ahogy a jégkockák beleolvadnak a szőnyegbe, hasonló mechanizmussal lágyítják az anyagot. A nehéz tárgy pedig abban segít, hogy a szőnyeget a padlóhoz nyomja, és megakadályozza, hogy újra felkunkorodjon.

Miért nem lehet csak egy kis vizet ráönteni, és kész?

A jégkockák lassú olvadása lehetővé teszi, hogy a szőnyeg telítődjön a folyadékkal, ahelyett, hogy azonnal átázna. Egyrészt akkor a száradás is tovább tartana, másrészt nem érnénk el ugyanazt a hatást. A túl sok víz penészedéshez is vezethet, néhány jégkocka viszont nem okoz ilyen problémát.

Nem kell odacipelned a szekrényt

Nem kell, hogy egész ruhásszekrényt rápakolj a szőnyeg sarkára, nehéz tárgyként megfelel egy váza, néhány könyv, vagy bármi kisebb nehezék. A lényeg, hogy a száradás ideje alatt is rajta tartsd.

Jéggel a felpöndörödő szőnyeg ellen
A macska nem biztos, hogy ideális nehezék – Fotó: pexels

Másra is jók a jégkockák

A bútorok okozta mélyedéseket is eltávolíthatod jégkockák segítségével. Ha egy nehezebb bútor nyomot hagyott a szőnyegeden, csak tegyél néhány jégkockát a mélyedésbe és hagyd megolvadni. Utána egy száraz ronggyal töröld át a szőnyeget, majd alulról egy kanál élével nyomd fel a mélyedést – javasolja a housedigest.com.

Nyitókép: pexels

#Életmód#szőnyeg#hack#jég#háztartás#trükk#life hack#jégkocka

Címlapról ajánljuk