Életmód

Elárulta a mesterfodrász, hogy mi az a három szokás, amikkel ha felhagyunk, tíz évvel fiatalabbnak nézhetünk ki

rtl.hurtl.hu

2024. március 30. 20:47

A kinézetünket nagyban befolyásolja a hajviseletünk, és ha okosan kezeljük frizuránkat, akár több évvel fiatalabbnak is kinézhetünk.

Akad néhány egyszerű trükk, amivel úgy jöhetünk ki a fodrásztól, mintha időgépbe ültünk volna – erről beszélt a TikTokon is aktív fodrász és szépségguru, Dana Tate. A nő legutóbbi videójában azt ecsetelte, hogy mi az a három szokás, amit el kell hagyni, hogy akár tíz évet is letagadhassunk.

A Mirror cikke szemlézte, hogy mik Tate javaslatai arra, hogy egy fodrász tényleg képes legyen fiatalabbá varázsolni minket. Ezek olyan apróságok, amiket minden fodrászhoz járó igényelhet, és általában nem nagy kunszt a szakembereknek teljesíteni a kéréseket.

  • A hajspray-k közül sok nagyon öregít, nem is beszélve arról, hogy egy-egy termék kényelmetlen is lehet. A sima spray helyett érdemes tengeri sós spray-t válastanunk, vagy valami olyan terméket, amely anélkül képes egyben tartani a hajat, hogy az ne keltse paróka hatását.
  • Kerüljük a túl sötét hajszínt! Tate szerint ez meglepően meg tudja öregíteni az ember haját. Még akkor is tudunk trükközni viszont, ha ragaszkodnánk kedvenc, sötétebb hajszínünkhöz: ha ugyanis úgy festetünk világosabb csíkokat, hogy azok szépen keretezzék az arcunkat, akkor máris látható a pozitív hatás.
  • Kerüljük a rövid peremű, úgynevezett „super short fringe” frizurákat. Az efféle hajviselet régebben divatos volt a celebek körében, így azt sok ember átvette, azonban mostanában már egyre többen választják a hosszabb, játékosabban kinéző fürtöket, amelyekkel rögtön letagadhatunk pár évet.

Nyitókép: Unsplash

#Életmód#fodrász#haj#fiatal#kinézet#trükk#titok#tiktok#frizura#stílus

Címlapról ajánljuk