Életmód

Ezt az egy dolgot kell megtenned a boldogságért

rtl.hurtl.hu

2024. március 24. 5:45

A boldogságkutató szerint a boldogság kulcsát sokkal könnyebb elérni, mint ahogy azt sokan gondolnák. Csak egyetlen dologra van szükség hozzá.

2023-ban az Egyesült Államok tiszti főorvosa közleményt adott ki, amelyből kiderült, hogy az országban a legtöbb mentális problémát a magány és az elszigeteltség okozza. A pandémia után sok ember kezdte keresni a választ arra a kérdésre, hogy hogyan lehetnének boldogok. 

A CNBC cikke szerint azoknak, akik boldogságra vágynak, csak egy egyszerű dolgot kell megtenniük. Laurie Santos, a Yale egyetem legnépszerűbb kurzusán, a „Jól-lét Tudományán” tanítja,  hogyan érezhetik magukat jobban az emberek. Egy podcastet is indított a témában „A boldogság laborja” címmel.  Amikor arról kérdezik, hogy az emberek mit tehetnek azért, hogy boldogabbak legyenek, Santos azt mondja: 

 a titok nyitja az, hogy részt kell venni a társas kapcsolatainkban.


„Minden boldogsággal foglalkozó tanulmány azt sugallja, hogy a boldog emberek aktív társas életet élnek, több időt töltenek más emberekkel, időt fordítanak barátaikra és családtagjaikra” – állítja Santos a CNBC-nek.

Ezt az egy dolgot kell megtenned a boldogságért
Ezt az egy dolgot kell megtenned a boldogságért. Fotó: Getty Images

Annak érdekében, hogy egyáltalán meglegyenek ezek a társas kapcsolataink, Santos három dolgot javasol.

  1. Tudatosan fordítsunk időt a kapcsolataink fejlesztésére.
  2. Legyünk nyitottak az ismeretlenekkel, ne feltételezzük azt, hogy az ilyen kapcsolatfelvételek kínosak vagy problémásak lesznek. „A kutatásokból kiderült, hogy az új emberekkel való ismerkedés frissítő érzésként fog ránk hatni” – mondka Santos.
  3. Az beszélgetések során mélyebb kérdéseket tegyünk fel, hogy megismerjük más emberek értékeit, ez segít abban is, hogy őszintén kapcsolódjunk a másikhoz.

Santos mindezt úgy foglalja össze, hogy az ember egyetlen lépésre van a boldogságtól, az pedig a nyitás. 

Ha megtanuljuk, hogyan tudunk őszintén nyitni a többi ember felé, és valóban részt veszünk a társas kapcsolatainkban, akkor az életünk is sokkal boldogabbá válik.

Nyitkép (illusztráció): Getty Images

#Életmód#boldogság#kutatás#egészség#élet#család

Címlapról ajánljuk