Életmód

Mire jó az az apró zseb a farmereken?

rtl.hurtl.hu

2024. március 22. 4:18

Ennyire szeretik a farmerek tervezői a matrjoskadizájnt, vagy gyakorlati oka is van a kicsi belső zsebnek?

Mi az: kicsi, minden férfinak van, de a legtöbb elég ritkán használja? Hát az a furcsa zseb a farmernadrágok nagyobb zsebeinek belső felében, amely túl apró ahhoz, hogy bármit is belepakoljunk – maximum pár összegyűrt bankó vagy egy óvszer fér bele.

A válasz az, hogy a farmerek feltalálása környékén igenis hasznosak voltak az apró zsebek, azóta pedig a dizájnerek következetesen megtartották a kiegészítőt, hátha valakinek még jó lehet: úgynevezett órás zsebekről van szó, amelybe a zsebórákat, vagy akár a karórákat is belerakhatjuk.

Természetesen manapság a legtöbben már mobilunkon nézzük az időt, de már előtte sem volt divat a zsebóra, viszont az 1800-as években még igen. A farmerek eredeti célközönsége a cowboyok voltak, akik rendszerint tartottak maguknál egy kis zsebórát, amely elég könnyen össze tudott törni a mélyebb zsebekben.

Az ő panaszaikat hallgatta meg a Levi's farmergyártó, amikor bevezette a minizsebet: így bárki kényelmesen zsebre tudta vágni óráját, anélkül, hogy a károk miatt kellett volna aggódnia.

Nyitókép: Getty Images

#Életmód#kicsi#belső#zseb#farmer#ok#karóra

Címlapról ajánljuk