Életmód

Zárva találta a főbejáratot, a kórház előtti padon szülte meg babáját egy nő

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 16. 14:46

Egy quebeci nő a kórház előtti padon szülte meg gyermekét, miután a zárva találta a drummondville-i Sainte-Croix kórház ajtaját.

A drummondville-i Sainte-Croix kórház zárt ajtaja előtt szülte meg gyermekét egy québeci nő kedd hajnalban, írja a CBC.

A vajúdó nő, férje és kétéves kisfiuk a kórház főbejáratánál jelentek meg, mert nem tudták, hogy az öt percnyi sétára lévő sürgősségi osztályra kellett volna menniük.

Az épületben dolgozó biztonsági őr észrevette a családot, de nem nyitotta ki az ajtót, ehelyett integetve próbálta őket a jó irányba terelni.

A nőnél eközben beindult a szülés. A kórház személyzetét végül egy ötödik emeleten lévő beteg riasztotta, mire két nővér rohant ki a főépületből, hogy segítsenek a közeli parkban egy padon babáját megszülő nőnek.

A hatóságok azt közölték, hogy vizsgálják a történteket. A biztonsági őrt feldüggesztették állásából, amiért nem segített, és többé nem osztják be egyik létesítményükbe sem.

Christian Dubé  egészségügyi miniszter azóta elfogadhatatlannak nevezte a történteket. A kórházi hatóságok bocsánatot kértek a nőtől és családjától.

A kórház tájékoztatása szerint a főbejáratot biztonsági okokból éjszakára mindig lezárják. Az ide érkező betegek kaputelefonon keresztül is kommunikálhatnak a személyzettel. Ennek ellenére a kórház azt közölte, hogy módosítani fogják a tájékoztató táblákat, hogy egyértelműen jelezzék a betegeknek, hová menjenek, ha az ajtót zárva találják.

Nyitókép: Google Street View

#Életmód#egészség#kanada#Quebec#kórház#szülés#ügyelet#incidens

Címlapról ajánljuk