Életmód

Több mint ezren jelentkeztek egy olyan repülőjáratra, amiről nem tudják, hogy hová megy

rtl.hurtl.hu

2024. február 19. 8:02

Annyi az érdeklődő, hogy ki kell sorsolni, ki utazhat közülük.

Sokan eljátszottak már a gondolattal, hogy milyen jó lenne összepakolni és elutazni bárhová. A Scandinavian Airlines svéd légitársaság épp ilyen lehetőséget kínál:

Úti cél: ismeretlen

elnevezéssel hirdettek meg járatot hűségprogramjuk résztvevőinek. A Travel and Leisure cikkéből kiderül, hogy a járat április 5-én indul Koppenhágából és 8-án tér vissza, a jegyekért pedig nem kell fizetni, de csak azok szerezhetik meg, akik már 50 ezer kilométert utaztak a légitársasággal. Csak az út közben fogják elárulni az utasoknak, hogy hová tartanak, de annyit elárultak, hogy „néhány órás” útról van szó.

A járatra már több mint ezren jelentkeztek, új jelentkezéseket nem is fogadnak. Ennyi embernek persze nem jut hely a gépen, a jelentkezők között sorsolással döntik el, kik mehetnek el a rejtélyes útra.

Hasonló utakat más légitársaságok is kínálnak. A Lufthansa „meglepetés” programjában az utazók kiválaszthatják, hogy honnan szeretnének utazni, és milyen jellegű kirándulásra vágynak – például kultúrára, túrázásra vagy bevásárlásra –, és csak azután árulják el nekik az úticélt, hogy lefoglalták és kifizették a jegyet. Tavaly pedig a Wizz Air szervezett hasonló utat egy nyereményjáték győzteseinek: a gép Velencéből szállt fel, az utasok pedig az induláskor tudták meg, hogy Szaúd-Arábiába viszik őket.

Arról, hogy miért baj, ha a repülőn az utasok a megkérdezésük nélkül videózzák a légiutas-kísérőket, itt írtunk korábban.

Nyitókép: Peter Cade / Stone / Getty Images

#Életmód#utazás#repülés#meglepetés#légitársaság

Címlapról ajánljuk