Életmód

Olyan népszerűek ezek a japán rántott marhaszeletek, hogy 43 évig kell sorban állni miattuk

rtl.hurtl.hu

2024. január 23. 14:10

Vagyis ilyen hosszú az online várólista. Ha most rendel, 2067-ben már majszolhatja is!

Ha a japán Takasago városában található Asahiya nevű családi étteremtől rendel marhakrokettet, ne lepődjön meg, ha a rendelése csak 43 éven belül érkezik meg, tudósít a CNN a hihetetlenül népszerű, ám apró étteremről, amelyet 1926-ban alapítottak, és ahol tényleg ilyen hosszú a várólista.

Az első marhakrokettet még a második világháború idején rakták fel az étlapra, de csak a 2000-es években tett szert ilyen nagy népszerűségre. A várólista pedig nőni kezdett: 2022-ben még „csak” 30 éves volt, ám azóta is tetemes számú rendelés érkezett.

A „sima” marhakrokettre csak négy évet kell várni, az „extrém” módon elkészített, 1999 óta árult verzióra vonatkozik csak a 43 év. A marhakrokett ára folyamatosan kúszott fel az évek során, ám még most sem megfizethetetlen: egy doboz mindössze 2700 japán jenbe, azaz nagyjából 6500 forintba kerül. A probléma csak az, hogy a helyi gazdaságokból származó, minőségi összetevőkből készült, adalékanyag-mentes finomságból naponta összesen csak 200 adagot készítenek.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Életmód#rántott hús#japán#marha#étel#várólista#sor#népszerű

Címlapról ajánljuk