Életmód

„Feldobtad a napomat!” – kisebb az átlagos pénisz, mint a legtöbben gondolnák

rtl.hurtl.hu

2024. január 3. 19:27

A TikTokon virális lett a videó, amiben egy amerikai szakember eloszlatja a félreértéseket. Most megnyugodhatnak, akik a sajátjuk miatt aggódtak.

A The Sun brit bulvárlap szerint felkavarta az internetezőket az a TikTok-videó, amelyben egy amerikai doktornő a nézők elé tárja, mekkora is valójában az átlagos péniszméret. 

Dr. Jen Caudle azt is elmondta, hogy szerinte miért fontos erről beszélni:

Az egyik ok, hogy szerintem a legtöbb ember azt gondolja, hogy az átlagos péniszméret sokkal nagyobb, mint valójában. Másrészt nagy a társadalmi nyomás arra nézve, hogy milyennek kellene lennünk, ez a férfiakra és a nőkre is vonatkozik, és nem vagyok ennek rajongója. Ezért szeretnék közölni néhány tényt, amelyek reményeim szerint helyreteszik, hogy mekkora is az átlagos méret. De a fontosabb üzenet az, hogy úgy vagy jó, ahogy vagy, ezt szeretném átadni a videómban.

Caudle doktor szerint hiába hiszik sokan azt, hogy „a nagyobb jobb”, a méret nem mindig számít a hálószobában. „Tudd, hogy elég vagy, és értsd meg, hogy a péniszméret nem feltétlenül határozza meg az örömszerzést a partnerek között” – magyarázta.

A kommentelők a Sun szerint elözönlötték a videót, rövid idő alatt több százan fűztek hozzá véleményt. Köztük az a férfi is, akinek a jelek szerint nem ment át teljesen a doktornő üzenete a méret másodlagosságáról: „Egész életemben arra vártam, hogy kimondhassam: hurrá, átlag feletti vagyok! Csak kicsit, de felette. Feldobta a napomat!” 

Egy tavalyi tanulmány szerint az átlagos péniszméret 25 százalékkal nőtt az elmúlt harminc évben, de ez nem annyira örömteli, mivel az orvosok szerint a rossz étkezéssel, mozgásszegény életmóddal és vegyszerekkel függ össze.

De ne feledkezzünk meg a számokról, amelyek miatt rákattintottak erre a cikkre: Caudle doktornő szerint az átlag péniszméret ernyedt állapotban 9,1 cm, merev állapotban 13,13 cm.


A cikk arra is kitér, hogy a férfiak előszeretettel túloznak, ha a péniszméretükről kérdezik őket. Egy önkéntes bevallás alapján készült brit felmérés eredményeként 16,15 cm jött ki átlagméretként, egy másik felmérésben viszont megmérték a brit férfiak péniszét, vagyis nem hazudhattak, és 13,11 cm lett az eredmény.

#Életmód#egészség#pénisz#tiktok#péniszméret#nemi szerv

Címlapról ajánljuk