Életmód

Vérröge lett a fogamzásgátlótól egy 16 éves lánynak, belehalt

rtl.hurtl.hu

2023. december 18. 16:56

A diáklánynál gyomorbajra gyanakodtak az orvosok, azonban sokkal nagyobb volt a baj.

Meghalt egy 16 éves lány az Egyesült Királyságban, miután fogamzásgátló tablettát kezdett el szedni a menstruációs fájdalmaira, és vérrög alakult ki az agyában – írja a Metro.

Layla Khannak a barátai javasolták, hogy szedje a gyógyszert, azonban 10 nappal később rosszul lett, folyamatosan hányt. Bár a család próbált mentőt hívni, a segélyhívásnál azt közölték, hogy nincs szükség sürgősségi ellátásra, menjen el másnap a háziorvoshoz. Ott gyomorbajra gyanakodtak, és eszerint látták el.


A családnak azt tanácsolták, hogy ha a következő két napban a hányás folytatódna, akkor vigyék kórházba Laylát, de már aznap este sikoltozott a fájdalomtól, és összeesett. Utána kórházba vitték, ahol megállapították, hogy vérrög alakult ki az agyában, és megműtötték.

A beavatkozás azonban későn jött, másnap beállt a lánynál az agyhalál.

A család úgy döntött, hogy Layla szerveit életmentő transzplantációs műtétekhez eladományozza – és azt mondták nekik, hogy karácsony előtt már öt életet mentettek meg így. Jelenleg a lány temetésére gyűjtenek a GoFundMe oldalon, hogy méltóképpen el tudják búcsúztatni.

Nyitókép: Reuters/Danny Lawson

#Életmód#vérrög#egészség#egyesült királyság#fogamzásgátló#layla khan

Címlapról ajánljuk