Életmód

Nem kell otthon ülni ahhoz, hogy kevesebbet igyunk, vallja a pultosból lett coach

rtl.hurtl.hu

2023. november 20. 17:44

Derek Brown szerint a tudatos alkoholfogyasztás egyéni döntés, de neki sem volt könnyű visszafogni az ivást. Elmondta, mik a módszerei.

Vannak, akiknek nehéz mértékletességet tartaniuk az alkoholfogyasztást illetően, ha szórakozni mennek a barátaikkal. Nekik szolgál jótanácsokkal Derek Brown, aki 22 évig működtetett menő bárt Washingtonban, majd wellness coachként a tudatos alkoholfogyasztás szószólója lett.

Brown a CNBC cikke szerint azt vallja, hogy a tudatos alkoholfogyasztás egyéni döntés. Már azelőtt, hogy megérkezünk a bárba, eldönthetjük, hogy csak egy pohár bort iszunk, függetlenül attól, hogy a barátaink mit fogyasztanak, vagy nem iszunk egyáltalán alkoholt.

Brown számára nyilvánvaló volt, hogy jót tesz az egészségének az alkohol elhagyása, de azt mondja, nem volt könnyű folyamat ezt véghez vinni. Hogy sikerrel járjon, arra összpontosított, hogy milyen ütemben iszik. Az általa kidolgozott módszer négy részből áll:

  • Helyettesítsük az italokat olyan alternatívákkal, mint az alkoholmentes sörök vagy koktélok.
  • Ne menjünk olyan helyre, ahol nyomást vagy kísértést érzünk arra, hogy többet igyunk, mint szeretnénk.
  • Magas alkoholtartalmú italok helyett fogyasszunk alacsonyabb alkoholtartalmúakat, például sört, vagy váltogassuk az este folyamán az alkoholos és alkoholmentes innivalókat.
  • Keressünk valakit, aki számonkéri rajtunk elhatározásunk betartását – legjobb, ha olyan személyt választunk, aki maga is a tudatos alkoholfogyasztásra törekszik.

Brown hangsúlyozza: annak, hogy nem fogyasztunk alkoholt, nem kell azzal járnia, hogy nem találkozunk a barátainkkal és nem megyünk el szórakozni.

A szórakozás, a családtagokkal és barátokkal való időtöltés mind jó dolog

– jelentette ki.

Nyitókép: Bill Clark/Roll Call/Getty Images

#Életmód#alkohol#ivás#tudatosság

Címlapról ajánljuk