Életmód

Felháborítja az ananászos pizza? Mit szól akkor a hongkongi kígyóhúsos pizzához?

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. november 8. 10:50

A Pizza Hut összefogott egy patinás hongkongi étteremmel, és olyan pizzát alkottak, ami valószínűleg jobban megosztja az olasz konyha kedvelőit, mint a hawaii pizza.

Különleges gasztronómiai újításról számolt be a CNN: a Pizza Hut összefogott az egyik patinás hongkongi étteremmel, és olyan pizzát alkottak, ami valószínűleg felkavarhatja sokak lelkivilágát.

A szóban forgó pizzára kagylószósz kerül, majd rá feltétként 

sajtot, fekete gombát, szárított kínai sonkát és kígyóhúst raknak.

A fenti hozzávalók egy tradicionális kantoni étel, a kígyóleves összetevői, az így megalkotott pizza pedig az olasz és a kínai konyha újabb fúziós étele.

Az új pizza a múlt héten került a hongkongi Pizza Hut étlapjára. A Pizza Hut közleménye szerint a pizzára kerülő tépett kígyóhús ízét a sajt kiemeli, a kígyóhús pedig nemcsak hogy tápláló, de jótékony hatással van a vérkeringésre is.


A kígyós pizzát a Ser Wong Fun étterem séfjeivel alkották meg. A Ser Wong Fun 1895 óta szolgál fel kígyólevest Hongkong belvárosában, így kétségkívül van tapasztalatuk a lábatlan hüllők minél ízletesebb elkészítésében.

Aki kóstolta, a csirkehúséhoz hasonlónak írta le a kígyóhús ízét. Volt, aki szerint nem igazán illik pizzára, a nyugati ízlésnek kevéssé felel meg az újítás. A kígyós pizza egyelőre szezonális különlegesség marad, november 22-én kikerül a menüből. Azt majd az idő eldönti, hogy válik-e belőle olyan megosztó, sokak által gyűlölt étel, mint az ananászkockákkal megszórt hawaii pizza, ami Kanadából indult világhódító útjára 1962-ben.

Nyitókép: Pizza Hut

#Életmód#egészség#gasztronómia#pizza#hong kong#kígyó

Címlapról ajánljuk