Életmód

Ezt kellene csinálni a pénisszel vizelés után

rtl.hurtl.hu

2023. november 2. 9:01

Számos félreértés veszélyezteti a férfiak urológiai egészségét. Eggyel leszámolunk. 

Egy ápolónak tanuló fiatalember a TikTokon magyarázta el, miért kellene a férfiaknak megtörölniük a péniszüket pisilés után. A videót a Buzzfeed szúrta ki.

„A vizelet enyhén savas anyag. Szóval, ha hagyod, hogy az a szar felhalmozódjon a nadrágodban, az kurva undorító” – magyarázta rendkívül egyszerűen a Bostoni Egyetemen ápolóhallgatója, Kenny He a TikTokon. Egy másik videójához fűzött megjegyzésben próbálta őt egy felhasználó megszégyeníteni amiatt, hogy vizelés után megtörli péniszét. „Minden egyes nappal egyre nehezebb és nehezebb férfiakkal barátkozni” – kommentálta. 

Majd egy anatómiai ábrán mutatta meg a férfi nemi szervet, illetve a húgycső belső záróizmát, amely szabályozza a vizelet távozását. Hozzátette: a húgycsőben nincs olyan perisztaltika, mint a nyelőcsőben vagy a belekben. 

Nincs olyan izom, amely összehúzódna, hogy a maradék vizeletet kinyomja

– magyarázta a férfi, aki szerint hiába gondolja valaki azt, hogy tiszta a pénisze vizelés után, valójában nagyon is vannak vizeletmaradékok arrafelé. Szerinte nem véletlenül van a férfiaknak Cowper-mirigyük, ami az előváladékot termeli, ez tulajdonképpen segít kiöblíteni a péniszt az ejakuláció előtt. Ő ebből is arra következtet, hogy a pénisz nem annyira tiszta szerv. 

Így folytatta: „Kulcsfontosságú, hogy a péniszt a tövétől kezdve egészen a csúcsáig összenyomjuk, majd megtöröljük, hogy megszabaduljunk a maradék vizelettől. Szerintem ez nem túl gyakori a cisz férfiaknál, egyszerűen azért, mert ezt »nőiesnek« tartják. Van ez a látszat, amit sokan elhisznek, hogy ha letörlik, akkor »melegnek« vagy »lányosnak« tartják őket. Szerintem ez mélyen a toxikus maszkulinitásban és a homofóbiában gyökerezik.”

A lap megkereste az állításokkal kapcsolatban Dr. Rena Malik urológust, aki szerint a húgyúti fertőzések még mindig elég ritkák a férfi nemi szervvel rendelkezőknél, függetlenül attól, hogy megtörlik-e vagy sem. Viszont mindenképpen vannak higiéniai előnyei a pisilés utáni törlésnek, akinek pedig problémái vannak, mindenképpen orvoshoz kell fordulnia.

Nyitókép: Getty Images

#Életmód#vizelés#egészség#pénisz#urológus

Címlapról ajánljuk