Életmód

A szülők jobban aggódnak, hogy gyerekük internetfüggő lesz, mint a drogok miatt

rtl.hurtl.hu

2023. november 1. 10:36

Szakértők szerint jó dolog, hogy a szülők felfigyeltek arra, milyen problémás lehet az internetfüggőség.

Több szülő aggódik amiatt, hogy gyerekük internetfüggő lesz, mint amiatt, hogy drogfüggővé válik – derült ki egy amerikai kutatásból, amiről a Fox News számolt be. A kutatásban ezer, 9 és 15 év közötti gyereket nevelő amerikai szülő vett részt.

A New York-i Child Mind Institute nevű intézett által végzett felmérés szerzője, Michael Milham a Fox Newsnak elmondta, hogy a kutatás megerősítette, hogy a szülőknek nagyobb segítséget kell adni abban, hogyan tudják egészséges mederbe terelni a gyerek internethasználatát.

Egy pszichológus, aki nem vett részt a kutatásban, a Fox Newsnak azt mondta, szerinte jó dolog, hogy a szülők aggódnak az internetfüggőség miatt, de hozzátette, hogy még további kutatásokra van szükség annak felmérésre, hogy az internethasználat pontosan milyen veszélyeket hordoz a gyerekekre nézve, és megalapozottak-e a szülők aggodalmai.

Milham hozzátette, hogy a kutatás eredményei alapján a gyerekek problémás internethasználata összefügg azzal, hogy a szülők maguk is problémás internethasználók, illetve nem felügyelik megfelelően, hogy gyermekük hogyan és mire használja az internetet

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Életmód#szülő#gyerek#gyereknevelés#internet#függőség#drog#kábítószer

Címlapról ajánljuk