Életmód

Kávé, csoki, mogyoró – itt van Budapest 150. születésnapi tortája

rtl.hurtl.hu

2023. október 30. 11:57

Húsz izgalmas cukrászati műremek versenyzett a Budapest hivatalos születésnapi tortája címért. A győztes alkotás november 17-től kapható a cukrászdákban.

A Belvárosi Auguszt Cukrászda Natalis fantázianevű alkotása lett Budapest hivatalos születésnapi tortája, amit Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára készítettek. A Budapest 150 Torta címéért húsz izgalmas cukrászati műremek versenyzett, és végül öt döntős torta közül választotta ki a szakmai zsűri a nyertest.

Faix Csaba, a Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója elmondta, hogy olyan tortát kerestek, amiben „összpontosul múlt, jelen és megjelennek benne a korabeli izgalmas alapanyagok”. Müller Csilla, a torta megálmodója elmondta, hogy a tortájuk „megjelenésében idézi a korszak nagy klasszikusait”, mint a Dobos torta, és az Eszterházy torta, ugyanakkor azoktól eltérő ízvilággal rendelkezik.

Kávé, csoki, mogyoró - Itt van Budapest 150 éves szülinapi tortája
Fotó: Képszerkesztőség

Az alapanyagok közül a mogyoróra, a kávéra és a csokoládéra esett a választásuk, mert azokkal lehetett elérni a a legszebb ízharmóniát.

A nyertes pályamunkát, Budapest hivatalos születésnapi tortáját először november 17-én lehet megkóstolni a hazai cukrászdákban.

Nyitókép:Képszerkesztőség

#Életmód#torta#budapest tortája#születésnap#budapest150

Címlapról ajánljuk