Életmód

Fiatal nővel lépett félre a mintaférj, egy életre megbánta

rtl.hurtl.hu

2023. október 28. 11:57

Felesége szerelmével és munkájával fizethet hűtlenségéért. Utóbbit el tudná fogadni, előbbit nem. 

Mindent elveszíthet az a lelkipásztor, aki a Sun tanácsadójától kért segítséget. A férfi 55 éves, a felesége 53, 30 éve házasok, két gyereket neveltek fel együtt. „Az egyetemen ismerkedtünk meg, és ő volt az egyetlen nő, akivel szexuális kapcsolatom volt. De annak ellenére, hogy voltak ajánlatok (ez a területtel jár), még csak rá sem néztem egy másik nőre, nemhogy azon gondolkodtam volna, hogy hűtlen legyek” – írta. Az elmúlt években azonban a felesével való korábbi szoros kapcsolata megváltozott, elsodródtak egymástól.

Szerinte a menopauza elvette felesége szexuális vágyát, a munkahelyi kötelezettségek miatt pedig kevés időt töltöttek együtt. 

„Egy gyülekezeti tag felkeresett, hogy beszéljen a saját házassági problémáiról. Hamarosan barátságot kötöttünk, és rájöttem, hogy úgy tudok vele beszélgetni, ahogy a feleségemmel már nem. Egy este megcsókolt. Szégyellem, de végül az irodámban szexeltünk” – elevenítette fel a történteket, hozzátéve: utána hatalmas bűntudatot érzett és azt mondta, hogy ez nem történhet meg újra.

„De nem voltunk elég diszkrétek. Valaki gyanút fogott, hogy a kapcsolatunk helytelenné vált, elmondta a feleségemnek és a többi gyülekezeti tagnak. A feleségem dühös volt, összetört a szíve és zavarba jött. Azt mondta, hogy el akar válni, és fontolgatja, hogy elmondja a felettesemnek. Így felfüggesztés vagy akár elbocsátás is várna rám” – írta a férfi, aki azt kérdezte: 

Van remény számomra és a feleségem számára? A munkám elvesztését még el tudnám viselni, de az ő szerelmének elvesztését már nem.

A tanácsadó szerint nyilvánvaló, hogy a férfi még mindig szereti a feleségét. 

„Hibát követett el – egy nagyon emberi hibát. De sajnos a következmények rosszabbak, mint egy laikus számára. A félrelépésed most már nyilvános, ami nagyon megnehezíti, hogy egyedül és négyszemközt foglalkozz a házasságoddal. Ráadásul a munkád nagyon sajátos szabályait is megszegted, amivel tönkretetted a hírnevedet a közösségben” – fogalmazott a tanácsadó, aki szerint a feleség dühös és megalázott, de szeretete nem szűnik meg egyik pillanatról a másikra. 

Adj neki időt és teret, hogy ezt feldolgozza. Aztán beszélj vele, és kérdezd meg, hogy van-e mód a bizalom újraépítésére

– javasolta. 

Knapek Éva pszichológus a Reggeliben mondta el, hogy mi a megcsalás valódi oka:


Nyitókép: Getty Images

#Életmód#párkapcsolat#megcsalás#lelkipásztor

Címlapról ajánljuk