Életmód

Mikropénisze van, így mondja el szexuális partnereinek

rtl.hurtl.hu

2023. október 24. 17:42

A férfi pénisze 0,6 centiméter nem merev állapotában. Sok megaláztatásban volt része és nem csak magánéletében. 

A New York Post számolt be egy vírusként terjedő Reddit-bejegyzésről, amelyben egy magát mikropénisszel élőnek nevező férfi ír arról, hogy ezt a körülményt hogyan kommunikálja szexuális partnereivel.

A Gyűlölöm, hogy mikropénisszel születtem nevű subon LsZen7 felhasználó így fogalmazott:

Sok kínos, kínos pillanatot éltem át.

A Házipatika korábban arról írt, hogy a mikropénisz abnormálisan kis méretű péniszt jelent. Dr. Jamin Brahmbhatt urológus szerint általában a 9 centiméternél kisebb erektált hímvesszőt sorolják ebbe a kategóriába (az átlagos péniszméret ilyenkor 14-15 centiméter hosszú). A problémát egyébként már újszülöttkorban diagnosztizálni lehet, ez ugyanis nem olyan állapot, ami csak idővel alakulna ki,

LsZen7 azt állította, hogy a hímtagja negyed hüvelyknyi (0,6 centiméter), amikor petyhüdt - ez több mint hatszor kisebb, mint a mikropénisz küszöbértéke. A mikropénisz egyébként annyira ritka, hogy a világ férfi lakosságának csak 0,6 százalékát érinti Bloomingtonban működő Kinsey Intézet szerint. 

„Hogyan közelíted meg a szexuális kapcsolatokat, amikor megismerkedsz egy lánnyal, például először tájékoztatod, vagy csak belevágsz és imádkozol a legjobbakért?” –  érdeklődött az egyik posztoló.

„Nem szoktam hazudni a nőknek a méretemről, ha a kezdeti szakaszban, például a beszélgetés, az ismerkedés szakaszában  egy ilyen szexi beszélgetés során szóba kerül, akkor őszinte leszek, és megmondom a méretemet” – vallotta be LsZen7, aki máskor a pillanat hevében mondja el a tényállást. Volt, hogy emiatt megalázó helyzetbe került. Sokszor kedvesen, de elutasítást, megaláztatást érzett, kínos tapasztalatként elraktározva.

A redditor elmondta, hogy először akkor tudta meg, hogy mikropénisze van, amikor gyerekkorában a szüleivel orvoshoz ment, nagyjából hatéves korában. 

Ahogy nőttem, nem igazán hoztam elő, tényleg egyáltalán nem, csak valahogy egyedül foglalkoztam vele

Középiskolásként jött rá, hogy hímtagja nem nőtt az eltelt időszakban, szerelmi élete pedig pokollá vált. 

A randizás és a szex a legtöbbször küzdelemmé vált

– fogalmazott. 

Amikor megkérdezték tőle, hogy más módon próbálja-e kielégíteni partnereit, amihez nem kell pénisz, LsZen7 azt válaszolta, hogy számára ez nem olyan könnyű, mivel a hangulat általában elszáll, miután a parterei meglátják hímtagját.  A lap idéz egy gy San Francisco-i szexszakértőt, aki azt állítja, hogy a mikropénisz paradox módon fokozhatja a szexélményt, mivel arra kényszeríti az embereket, hogy a szokásos sémákon kívül gondolkodjanak. 

A redditor szerint azonban a kis péniszével kapcsolatos problémái túlmutatnak a hálószobán:

Úgy értem, felnőve mindig kerültem a fiúöltözőket, az uszodát és a strandokat a méretem miatt

– fogalmazott, majd hozzátette: kerüli a piszoárokat és nem csak magánéletében, hanem a munkahelyén is megaláztatás érte helyzete miatt. 

Nyitókép: Getty Images

#Életmód#mikropénisz#egészség#szex#párkapcsolat

Címlapról ajánljuk