Életmód

Fájdalmas vége lehet, ha sokat mobilozunk a vécén

rtl.hurtl.hu

2023. október 9. 19:49

A vécévirágzásról nem is beszélve!

Nem a legjobb ötlet, hogy mindenki a mobilt görgeti a vécén, az ugyanis könnyen aranyérhez vezethet: egy San Franciscó-i gasztroenterológus, Dr. Saurabh Sethi azt állítja, hogy a görgetés megnöveli a vécén töltött időt, amely a végbél és a végbélnyílás fokozott megterheléséhez vezet. Ez pedig aztán utat nyithat a végbélelőesésnek, az aranyérnek és a végbélrepedésnek is – írja a Guardian

Ráadásul a vécén mobilt olvasni más szempontból sem túl egészséges: egy átlagos telefon képernyője állítólag koszosabb, mint egy átlagos nyilvános vécé ülőkéje.

A lap felhívta a figyelmet egy tudós korábbi intelmeire a WC-virágzással kapcsolatban: vécévirágzásnak hívják a láthatatlan baktériumoknak azt a felhőjét, amely lehúzáskor a vécéből robban ki: azaz, ha a fogkefét a fürdőszobában tartjuk, amikor lehúzzuk a vécét, könnyen lehet rá esély, hogy a fogainkhoz dörzsöljük a székletrészecskéket.

Ami a túl hosszú időn át tartó vécézést illeti, egy cég már ott tart, hogy ferde, direkt kényelmetlen vécéülőkét készített azért, hogy a dolgozók minél kevesebb időt töltsenek a mosdóban.

Nyitókép: Pixabay

#Életmód#vécé#görgetés#aranyér#vécézés#kaki

Címlapról ajánljuk