Életmód

Innentől számít szexmentesnek egy kapcsolat

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 9. 14:23

A York Egyetem több mint 30 ezer résztvevővel készített egy felmérést, hogy megtudják, hányszor kell ágyba bújni a párunkkal egy héten, hogy boldogok legyünk.

Az intim együttlétek gyakoriságával kapcsolatban rengeteg szám és elvárás létezik: mi számít túl soknak vagy éppen kevésnek, és mennyitől számít szexmentesnek egy kapcsolat. Emiatt persze létezik félelem is, hogy nem közelít az ember párkapcsolata az ideális felé, főleg attól tartanak az emberek, hogy szexmentesnek számít a kapcsolatuk. A Mirror úgy érezte, meg kell szólaltatnia egy szakértőt a témában.

Hayley Quinn, a Match társkereső szakértője némileg lelombozta a számfetisisztákat azzal, hogy azt mondta, nincs általános érvényű szabály arra vonatkozóan, hogy hányszor kellene szexelni a partnerrel.

Vannak, akik akkor tekintik szexmentesnek a kapcsolatot, ha az elmúlt egy hónapban nem voltak intim kapcsolatban a partnerükkel, míg mások onnantól számolják, ha az egyik partner kifejezetten azt mondja a másiknak, hogy nem akar többé szexelni vele – mondta.

Mielőtt bármilyen kapcsolatot megítélnénk, fontos, hogy ne feledjük, sokféle oka lehet annak, hogy az egyik vagy mindkét partner miért nem akar többé szexet a kapcsolatában


– mondta. Az egészségügyi problémáktól kezdve az idősebb koron át a vágy elvesztéséig – vagy annak felismeréséig, hogy más a szexualitásuk – lehet sorolni az okokat.

A hosszú távú kapcsolatokban élő párok esetében lehetnek zavaros időszakok, például a gyerekek születésének időszaka vagy a munkahelyi stressz tetőzése, amelyek ugyancsak a libidó változásával járnak – a szakértő szerint ezek igen gyakran előfordulnak.

Ha már mindenképpen számot akarunk mondani, érdemes tudni, hogy a tudományos kutatások szerint létezik egy optimális heti gyakoriság, az már más kérdés, hogy ez megfelelő-e mindenki számára. A torontói York Egyetem 2015-ös, több mint 30 ezer résztvevővel készült kutatása szerint az emberek szexszel kapcsolatos boldogságszintje akkor állt meg, amikor hetente legalább egyszer csinálták. Vagyis mondható, hogy ennél ritkább szeretkezéssel már szexmentesnek számít egy kapcsolat.

Nyitókép: pexels.com/cottonbro studio

#Életmód#szex#gyakoriság#szexmentes#kapcsolat#kutatás

Címlapról ajánljuk