Videón Gallér, a bükki barnamedve, amellyel nem ajánlatos szelfizniEzúttal turisták botlottak az állatba, korábban vadkamera vette fel.
Életmód

Videón Gallér, a bükki barnamedve, amellyel nem ajánlatos szelfizni

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 24. 17:47

Ezúttal turisták botlottak az állatba, korábban vadkamera vette fel.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság barnamedve felbukkanásáról adott hírt a honlapján. Az állatot túrázók is látták, és jelentették az igazgatóságnak.

A csütörtöki közlés szerint a Bányahegy – Kis-kőháti zsomboly közötti turistajelzésen látták az európai barnamedvét, amely világos nyaki elszíneződése alapján azonos lehet azzal a példánnyal, amit augusztus elején vadkamera vett fel.

Konfliktus a turisták és a medve között nem történt, ki-ki ment tovább a saját útján

– írta a nemzeti park, amely azt kéri, hogy a medvével találkozó túrázók értesítsék telefonon ügyeletüket.

Honlapjukon tanácsokat is adnak, hogyan viselkedjünk a medvével: ezek közt szerepel, hogy a kijelölt turistautakon járjunk az erdőben; ha nem szükséges, napnyugta és napkelte között ne menjünk az erdőbe; ne járjunk zajtalanul, társaságban beszélgessünk, egyedül pedig keltsünk zajt például csengővel vagy rádióval.

Ha véletlenül mégis találkozunk a medvével, és az állat nem vett észre minket, akkor lehetőleg feltűnés nélkül, halkan, a medvét szemmel tartva, hátrálva távolodjunk el a helyszínről!

De azt is kérik, hogy ne próbáljunk az állattal szelfizni, vagy közelről fényképezni.

 

#Életmód#bükki nemzeti park#medve

Címlapról ajánljuk