Életmód

Halálos klórgáz- és mérgezett szendvicsreceptet ajánlott a mesterséges intelligencia

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 10. 16:45

Ínycsiklandó nyári felfrissülés!

Mesterséges intelligenciával működő receptgenerátort hozott létre egy új-zélandi szupermarket, írja a Guardian.

A Savey Meal-bot alkalmazást eredetileg arra hozták létre, hogy a vásárlók kreatív módon használhassák fel a maradékaikat. Az alkalmazás arra kéri a felhasználókat, hogy adják meg az otthonukban található különböző hozzávalókat, ő pedig automatikusan generál egy étkezési tervet vagy receptet.

A kreativitásról azonban más jutott eszébe a vásárlóknak, akik a bevásárlólistán szereplő más termékeket is bevitték az alkalmazásba, nem csak az élelmiszereket. Az app szokatlan recepteket generált, például a halálos klórgáz, a „mérgezett szendvics” és a szúnyogriasztó sült krumpli receptjeit ajánlotta a vásárlóknak.

A klórgázt a recept „aromás vízkeverékként” írja le, és úgy ajánlja a receptet, mint tökéletes alkoholmentes italt a szomjoltáshoz és az érzékek felfrissítéséhez.

Hűtve tálalja, és élvezze a frissítő illatot

– írja az app, ám azt nem jegyzi meg, hogy a klórgáz belélegzése tüdőkárosodást vagy halált okozhat. A közösségi médiában hamar elterjedtek az appról szóló posztok, mire a szupermarket szóvivője elmondta:

csalódottan tapasztalták, hogy „egy kis kisebbség megpróbálta az eszközt nem megfelelő módon és nem rendeltetésszerűen használni”. 

Közleményükben azt írták, hogy a szupermarket „folyamatosan finomhangolja a robotot”, hogy biztosítsa annak hasznosságát, és megjegyezték, hogy az alkalmazást csak 18 éven felüliek használhatják. 

Az étkezéstervezőhöz csatolt figyelmeztető közleményben arra figyelmeztetnek, hogy a recepteket „nem emberi személy vizsgálja felül”, és a vállalat nem garantálja, hogy „bármelyik recept teljes értékű vagy fogyasztásra alkalmas lesz”. 

Nyitókép: Pixabay

#Életmód#receptgenerátor#alkalmazás#klórgáz#mérgező szendvics#mi#mesterséges intelligencia

Címlapról ajánljuk