Életmód

Így kerülhetők el a nyári intim fertőzések – fontos tudni a tévhitekről!

rtl.hurtl.hu

2023. július 12. 8:47

Tévhit, hogy a strandolást követően az uszoda vizétől vagy a természetes vizekben való fürdőzéstől alakulnak ki a kellemetlen panaszok. 

Kis odafigyeléssel elkerülhetőek a nyári intim fertőzések – közölte a Semmelweis Egyetem. Kiemelték:

bár sokan gondolják, hogy strandoláskor az uszoda, vagy tó vizétől alakulnak ki a kellemetlen panaszok, ez tévhit.

A probléma leginkább abból adódik, hogy a hosszabb ideig rajtunk lévő vizes fürdőruha alatt a bőrünk befülled, és ez az élettanilag ott élő gombák és egyéb baktériumok elszaporodásához vezethet – közölte dr. Melczer Zsolt. A Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese elmondta, hogy a gombák és baktériumok minden egészséges nő szervezetében megtalálhatók, de, ha elkezdenek szaporodni, kialakítják a rájuk jellemző fertőzési tüneteke.

Ezért fürdés után lehetőség szerint váltsunk száraz fürdőruhát vagy alaposan töröljük meg az intim területeket, hogy a nemkívánatos tüneteket elkerülhessük.

Dr. Melczer Zsolt hozzátette, hogy hüvelyflóra állapotát azonban nem csak a hőmérséklet befolyásolja, felborulhat az egyensúlya a tisztasági betét folyamatos viselésétől, a nem megfelelő higiéniától, az intim tisztálkodószerek mindennapos használatától vagy a borotválkozástól, és vannak olyan nők, akik hajlamosabbak is erre.

Nyitókép: Unsplash

 

#Életmód#intim fertőzés#nyár#védekezés#fürdés#strandolás#gomba#baktérium#hüvelygomba#egészség

Címlapról ajánljuk