Életmód

Ennyibe kerül a könnymentes hagyma, ami sírás nélküli vágást ígér

rtl.hurtl.hu

2023. július 10. 17:11

Óvatosabbnak kell lennie annak, aki eddig a vasárnapi ebéd elkészítése közben adta ki a heti feszültséget, de csak a hagymára fogta. 

Július 12-től két hónapig az ausztráliai Woolworthsben kapható lesz egy olyan új hagymafajta, amely nem irritálja a szemet – adta hírül a Daily Mail

A Happy Chop – könnymentes hagyma nevű termék Új-Dél-Wales, Victoria és az Ausztráliai fővárosi terület üzleteiben kerül majd a polcokra.

Paul Turner, a Woolworths Fruit and Veg képviselője elmondta, hogy sokféle történetet hallott már arról, hogy az emberek szemüveggel, maszkkal, fagyasztással igyekeznek elkerülni a könnyeket hagymavágás közben, így a Happy Chop egyedülálló innovációként tűnik ki az ausztrál termékek között. 

A Daily Mail emlékeztet, hogy a normál hagyma a vágáskor természetes vegyi anyagok és enzimek kombinációját bocsátja ki, amely szemirritációt okoz. 

Az új könnymentes hagyma kevesebb ilyen vegyületet tartalmaz, és a vegyi anyagok mennyisége a betakarítás után is tovább csökken. 

A hagymafajtát Rick Watson német növénynemesítő találta fel természetes technikák, például keresztezés segítségével. 

Az első könnymentes hagyma 2018-ban került forgalomba Amerikában, és 2022-től vált elérhetővé elérhető az Egyesült Királyságban. A fajta eddig vegyes kritikákat kapott, sokan megjegyezték, hogy a hagyma íze gyengébb és édesebb, mint a normál vöröshagymáé. A hagyma 500 grammos kiszerelésben kapható, darabonként 2,50 dollárért, átszámolva nagyjából 578 forintért juthatnak hozzá a vásárlók. 

Nyitókép: Pixabay

#Életmód#hagyma#könny#sírás#szem#ausztrália

Címlapról ajánljuk