Életmód

Megdöbbentő, mi került elő egy magyar tó vizéből

rtl.hurtl.hu

2023. június 4. 13:23

Magyarország második legnagyobb harcsáját fogták ki a nemesnádudvari Tőzeges-tóból. A 251 centiméteres óriáshal 111 kilót nyomott.

Magyarország második legnagyobb harcsáját fogták ki a nemesnádudvari Tőzeges-tóból. A 251 centiméteres óriáshal 111 kilót nyomott.

A nagy fogást 14 hektáros nemesnádudvari Tőzeges-tó gazdája, Kiss Ferenc hajtotta végre kedd este, miután nagy nagy mozgásokra lett figyelmes az egyik borkor alatt, a növényzet le-fölemelkedett – írja a Pecaverzum.

A halóriás hamar ráharapott a csalira és elindult a nyílt víz irányába, ekkor Kiss Ferenc csónakba pattant, és egy órán át fárasztotta a zsákmányt, miközben a felesége a partról szurkolt neki.


„Behúztam a lábam közé a botot, és leszúrtam a karót, mert ha ezt nem teszem, még mindig csónakáznánk. Több helyre is beakadt, de felfűzni sehová sem tudta magát, így mindig sikerült kibogozni valahogy” – mondta a szakportálnak a horgász, aki ugyan visszaengedte a tóba a kapitális harcsát, de utólag úgy véli, ez talán nem volt jó ötlet, mert az ilyen monstrumok rengeteg halat felfalnak, nagy károkat okoznak, korábban is több millió forint értékű sügért pusztítottak el két hét alatt.

A tógazda nem tervezi, hogy bejelenti a fogást a Magyar Országos Horgász Szövetségnél, pedig a Pecaverzum szerint ez minden idők második legnagyobb harcsafogása volt Magyarországon, a rekordot Kovács Gábor tartja egy 113 kilós, 230 centiméteres példánnyal, amelyet 2010. május 10-én fogott a Töröcskei-tónál. Vagyis a mostani fogás mindössze két kilóval marad el a rekordtól, hosszra pedig meg is haladja azt.

A magyar kapással szinte egy időben a világ legnagyobb harcsáját is kifogták, 285 centiméteres halszörnyet a Pó-folyóból emelte ki az olasz Alessandro Biancardi.

 

#Életmód#horgászat#harcsa#rekord#Belföld

Címlapról ajánljuk