Életmód

Rosszul használjuk a zöldséghámozót, az internetezők sokkot kaptak a leleplező videó miatt

rtl.hurtl.hu

2023. április 30. 21:17

Már több mint 12 milliószor nézték meg azt a kis videót, amelyben egy nő bemutatja, hogyan forradalmasította a krumplihámozást.

Már több mint 12 milliószor nézték meg a TikTok-on azt a kis videót, amelyben egy Jennifer nevű nő bemutatja, hogyan forradalmasította a krumplihámozást: a hagyományos módszernél sokkal gyorsabban képes elvégezni ezt a műveletet, anélkül, hogy megvágná magát, írta meg a Daily Star.

A nagy trükk valójában nem is olyan nagy dolog: azt az egyszerű tényt használja ki, hogy a zöldséghámozó mozgó késének két éle van, így előre tolva vagy visszafelé húzva is ugyanúgy vág. „Így szupergyorsan meg tudod hámozni az egészet anélkül, hogy ténylegesen fel kellene emelned a hámozót a zöldségről” – mondta Jennifer.

A nézők egy része le volt nyűgözve. A kommentekben azt írták, hogy még sosem láttak vagy hallottak erről a trükkről. Az egyikük megjegyezte: „Mindig is dühös voltam, mert azt hittem, hogy az enyém csak lazán áll”. 

Kipróbáltam ezt a trükköt sárgarépán! Sokkal gyorsabb!

– osztotta meg tapasztalatait egy másik hozzászóló.


Akadtak persze, akik nem voltak biztosak benne, hogy az új módszer biztonságos, mivel attól tartottak, hogy megvághatják magukat, amikor visszafelé húzzák a hámozót.

Jennifer erre újabb posztot készített, hogy bebizonyítsa, igaza van: „Még a közelébe sem kerültem annak, hogy megvágjam magam egy krumplihámozóval” – írta, miközben ismét megmutatta a trükköt egy édesburgonyán. „Ennek az az oka, hogy sosem emeled le igazán a pengét a krumpliról, így nem hozod a pengét olyan helyzetbe, hogy megvágjon téged.”


Nyitókép: jenniabs3 / TikTok

#Életmód#zöldség#főzés#zöldséghámozó#tiktok

Címlapról ajánljuk