Életmód

Sokan panaszkodtak hasmenésre, miután kipróbálták a Starbucks olívaolajos kávéját

rtl.hurtl.hu

2023. április 12. 16:48

Ezt mondjuk lehetett sejteni.

Mint februárban írtuk, nagy reményeket fűzött a Starbucks ahhoz, hogy extra szűz olívaolajjal gazdagított kávé forgalmazásába kezdtek Olaszországban. A kávézólánc korábbi vezére egyenesen azt helyezte kilátásba, hogy gyökerestől fogja felforgatni az iparágat az Oleato-nak elnevezett olívás kávé, amit néhány kiválasztott amerikai kávézójukban is árulnak.

A CNN szerint azonban egy fontos dolgot nem vettek számításba, mégpedig azt, hogy a vásárlók egy részének szaladnia kellett a mosdóba az Oleato elfogyasztása után. Egy Starbucks-dolgozó például azt írta a Redditen, hogy többüknek hasmenése volt, miután kipróbálták az új találmányt a munkahelyükön, a felettesük viszont nem akarja, hogy ezt elmondják a vásárlóknak.

Vannak, akik magában is isznak olívaolajat, az Oleato azonban „veszélyes” kombináció, a koffein ugyanis stimulálja, az olaj pedig ellazítja a beleket és puhítja a székletet. A CNN által megkérdezett dietetikus szerint az olívás kávéital az egészségre nem ártalmas, csak a hatása lehet kellemetlen az erre érzékenyeknél.

Nyitókép: iStock / Getty Images Plus

#Életmód#kávé#olívaolaj#oleato#hasmenés

Címlapról ajánljuk