Gazdaság

Egészen különleges ízű kávét dob piacra a Starbucks

rtl.hurtl.hu

2023. február 22. 16:16

A világ legnagyobb kávézólánca bejelentette, hogy olívaolajos kávékat is árul majd Olaszországban. 

„Az olívaolaj váratlan, bársonyos, vajas íze javította a kávét, zamata pedig hosszan megmarad a szájban” – ezzel indokolta a BBC cikke szerint Howard Schultz, a Starbucks vezérigazgatója, hogy miért kezdenek olívaolajos kávé forgalmazásába Olaszországban. 

Több mint 40 év alatt nem emlékszem egyetlen pillanatra sem, amikor izgatottabb és lelkesebb lettem volna

– tette hozzá.

Ehhez az izgalomhoz ugyanakkor feltehetően az is hozzájárul, hogy a Starbucks azon nagy amerikai vállalatok közé tartozik, amelyek akadályokba ütköztek, amikor megpróbáltak terjeszkedni az olasz élelmiszer- és italpiacon. A láncnak jelenleg is csak körülbelül 20 üzlete van az országban.

Az Olaszországban szerdán induló Oleato termékcsalád egy jeges rázott eszpresszót és egy olívaolajos tejeskávét tartalmaz, zabtejjel. Lesz még hidegen főzött kávé is, amelyben extra szűz olívaolaj lesz vaníliás édes tejszínhabbal.

Olaszországban 2018-ban bojkottot hirdettek a Starbucks ellen, amikor a lánc bejelentette, hogy megnyitja első ottani üzletét. Howard Schultz akkor azt mondta: Nem azért jövünk, hogy megtanítsuk az olaszokat kávéfőzésre. Alázattal és tisztelettel jövünk ide, hogy megmutassuk, mit tanultunk.

Nyitókép: Mónus Márton/MTI

#Gazdaság#starbucks#kávé#olívaolaj#olaszország

Címlapról ajánljuk