Életmód

Méltósággal párosodó állatok húsa, bölénymáj és bikahere a termékenységért – sztárok bizarr étkezési szokásai, amelyek mellett elbújhat a saját belébe töltött disznó

Czeglédi FanniCzeglédi Fanni

2023. április 8. 12:02

Gwyneth Paltrow-nak már a síbaleset tárgyalása előtt is magyarázkodnia kellett: egy podcastban ugyanis elmondta, hogy lényegében csak kávét és levest fogyaszt, mire kiakadtak a dietetikusok, mondván, ezt senki ne csinálja a filmsztár után. Pedig van még ott, ahonnan ez jött, a sztárok elképesztő dolgokat képesek enni – vagy épp nem megenni, csak megnyalni annak érdekében, hogy fittek maradjanak. De olyan is akad, aki annyira rajong egy ételért, hogy mindenhová magával viszi. Ízlelőbimbó-katasztrófát okozó menüsorok a sztárok konyháiból, amiket határozottan nem ajánlunk senkinek. Akkor már inkább a tojás és a sonka. 

1. Chrissy Teigen lenyalja a chipsről a fűszert, aztán visszateszi a zacskóba

„Hetente néhányszor eszem gyorskaját. Néha kicsit megőrülök, főleg, amikor a dolgok összesűrűsödnek a fejem fölött és Los Angelesben vagyok. Alapvetően New Yorkban élek és soha nem merészkednék be egy Taco Bellbe vagy McDonald’s-ba, de van valami a levegőben L.A-ben a drive-thruval: túl könnyű – magyarázta még néhány évvel ezelőtt a modell, John Legend házastársa, majd gyorsan hozzátette: ugyan néha támadják a rajongói, hogy miért eszik ilyeneket, de szerinte az egyensúlyt kell megtalálni minden helyzetben. „Amikor főzök, minden bio és nagyon egészséges. Aprólékos vagyok és egy kicsit megszállott. De néha az ember csak egy Doritos Taco-t akar” – tette hozzá.

Mogyoróvajas rántotta, nyers bikahere reggelire, tonhalsaláta málnaszörppel – bizarr ételek, amikre a hírességek esküsznek
 Dimitrios Kambouris/Getty Images

Amikor a modellt a Doritos-mániájáról kérdezték, kifejtette, hogy az a stratégiája, hogy lenyalja a chipsről a nachos sajtos fűszerezését, majd visszateszi a darabot a zacskóba. „Megkapom az összes ízt, de nem az összes szénhidrátot” – fogalmazott lelkesen. A Twitteren máris ráugrottak a követők a furcsa nyalakodós szokásra, megjegyezve, hogy az elősegítheti az étkezési zavarokat. Teigen ekkor a Twitteren vágott vissza a követőinek. „Nem hiszem el, hogy ezzel kell foglalkoznom, de az idézetem arról, hogy a fűszereket nyalogatom a doritosról, nem az »evészavarok elősegítése« számomra, hanem egy hobbi” – írta, és közölte: egyáltalán nem mondta, hogy a fűszernyalás az elképzelése a diétáról. 

2. Ed Sheeran annyira imádja a ketchupot, hogy mindenhova visz magával egy üveggel

A nehézsúlyú Ed Sheeran-rajongók tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy az énekes mennyire imádja a ketchupot, ugyanis több tetoválása is a kedvenc márkájának, a Heinznek a logóját ábrázolja. A rajongással Sheeran nem csak a testén büszkélkedik, a hétköznapokban is vigyáz arra, hogy egyetlen étkezést se kelljen elviselnie vágyott kis szósza nélkül. Egy forrás a Page Sixnek beszélt arról, hogy Sheerannek egyszerűen „elfogyott a türelme, mert amikor turnézott, több olyan helyen is volt, ahol nem volt ketchup”.


Ennek eredményeként állítólag előírta a stábtagoknak, hogy bárhová is megy, mindig legyen kéznél egy üveg, hogy a reggeli szendvicstől kezdve az előkelő vacsorákig mindent leönthessen vele. 

3. Tonhalsaláta gyümölcslével Adrienne Bailon-Houghton-módra

Adrienne Bailon-Houghton amerikai televíziós személyiség, énekes és színésznő nevét a magyar rajongók a Párduclányok című zenés filmekből ismerhetik, de ha nem, hát arról, hogy valószínűleg ő készíti a legbrutálisabb ízvilágú tonhalas szendvicset a világon. 2019-ben az All Things Adrienne című YouTube-sorozatának egyik epizódjában készítette el a specialitását, amelyről elmondta, hogy őrületes íze van és egyáltalán nem érződik rajta a hal.


Bailon-Houghton ezt úgy érte el, hogy egy kis rózsaszín gyümölcslevet öntött a keverékbe. „Senki ne mondja nekem, hogy ennek nincs bombaíze!” – magyarázta, majd elmesélte, hogy a receptet akkor találta ki, amikor a tökéletes iskola utáni uzsonnát próbálta összerakni. Ha mindez nem lett volna elég gusztustalan, a színésznő fogta a tonhalas szendvicsét, és szépen beleáztatta a gyümölcslébe, majd megkínálta vele a szkeptikus producert. „Ígérem, hogy finom!” – erősködött, majd miután nagy nehezen beleharapott, a producer kénytelen volt elismerni, hogy „ez tényleg jó”. Azért szívesen megnéztük volna az arcát akkor is, amikor leálltak a kamerák.

4. Nyers bölénymáj és bikahere Heidi Montag termékenységéért

Heidi Montag tavaly tavasszal olyan húsügyi breakinget robbantott, amire még talán a vegetáriánusok is felfigyeltek: az amerikai realitysztárt akkor kapták le a fotósok, amikor egy nyers bölényszívet rágcsált útközben. Montag azért keresett mindenféle diétás trendeket, mert férjével egy második babát is szerettek volna, ám ezt a sztár egészségügyi problémái megnehezítették. Amikor a People megkérdezte, hogy mégis mit evett és miért, elmagyarázta, hogy szerinte a nyers húsban található a legtöbb tápanyag, amely természetesen, toxinok nélkül érhető el az emberek számára.


„A nyers máj fogyasztása annyi tápanyagot őriz meg, amennyit csak lehetséges” – mondta, és hozzátette, hogy mivel akkor már hosszú ideje próbált teherbe esni, hajlandó volt a legkülönfélébb dolgokat is kipróbálni. Nem ez volt az egyetlen alkalom, hogy Montag nyers húst evett, az Instagramon közzétett videóiban például nyers bikaheréket és nyers májat eszegetett, amiket ollóval vágott apró darabokra. A realitysztárnak egyébként szerencsére összejött a vágyott második gyerek, de semmilyen tudományos bizonyíték nincs arra (magyar nyelvű cikk itt), hogy ez az elrágcsált bikaherék miatt lett volna. Ráadásul a nyers hús olyan baktériumokat tartalmazhat, mint a szalmonella és az E. coli, amelyek súlyos betegséget vagy halált okozhatnak, így ennek senki ne tegye ki magát: a kiegyensúlyozott, egészséges, rostokat és antioxidánsokat is tartalmazó étrenddel általában nehéz mellélőni.

5. Nicolas Cage csak olyan állatokat hajlandó megenni, amelyek méltóságteljesen párosodnak

Nicolas Cage mindig is különc volt egy kicsit, volt kastélya, Oscarja, bahamai szigete és akcióhős-karrierje, aztán majdnem mindenét elveszítette, és Hollywood egyik legnagyobb sztárjából a mozikat messze elkerülő B-filmek lesajnált, mániákusan grimaszoló arca lett. De nemcsak az interjúi és a filmszerepei különösek, hanem az ételekkel kapcsolatos relációi is. Egy 2010-es film promóciójakor a The Sun című napilapnak beszélt étkezési preferenciáiról. 

Minden állatot szeretek. Vonzódom a halakhoz, madarakhoz, bálnákhoz – az érző élethez – a rovarokhoz, hüllőkhöz

– mondta Cage, aki elárulta, hogy sokféle állatot fogyaszt, de azért vannak kivételek. 

És nem is akármilyen alapon. „Tulajdonképpen aszerint választom meg az ételeimet, hogy az állatok hogyan szexelnek. Szerintem a halak nagyon méltóságteljesen bánnak a szexszel. Ahogy a madarak is” – magyarázta. „De a disznók nem annyira. Szóval nem eszem disznóhúst vagy ilyesmit. Halat és szárnyast eszem” – magyarázta. De vajon mi lehet a helyzet a nyúlhússal?

6. A mogyoróvajas szörnyetegek

A mogyoróvaj Magyarországon még mindig nem annyira elterjedt, mint külföldön, de a legtöbb embernek van olyan ismerőse, aki a mogyorókrémes szendvicsre is különböző, totálisan nem odaillő dolgokat tesz feltétként (például savanyúuborka). Elvis Presley híres kedvenc szendvicse a mogyoróvajas, szalonnás, serpenyőben kisütött érdekesség volt, de kiderült, hogy szorosan a nyomában jár a Magic Mike sztárja is: Channing Tatum egy reddites kérdezz-feleleken árulta el, hogy a tökéletes szendvics receptje számára nagyon bonyolult és nagyon különleges is. A színész fehér kenyérre krémes mogyoróvajat ken, duplaadag szőlőlekvárt – többet, mint amennyi szerinte elfér egy szelet kenyéren –, majd az egészet megkoronázza egy kis sajtos Cheetos-szal.

Scott Foley – aki a Botrányban és a Grace klinikában is megjelent – három évvel ezelőtt valósággal sokkolta a rajongóit, amikor bemutatta, hogyan készít reggelit a fiának. „Kérsz még mogyoróvajat a rántottádra?” – kérdezte Marina Dominczykkal közös kisgyermekétől, aki egyébként igent mondott a kérdésre. Foley szerint ez amolyan családi szokás, és a fehérje miatt eszik így a tojást, de a videóra annyian kapták fel a fejüket, hogy Foley egy következőben kénytelen volt reagálni rá. „Ti srácok, őrültek vagyok. Őrültek. Ez annyira jó. Ne vessétek el, amíg nem próbáltátok. Köszi. Mogyoróvajas tojás. Vágjátok!”. Mit is mondhatnánk. Nyami.

Nyitókép: Paul Drinkwater/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images

#Életmód#bizarr ételek#ételek#étkezési szokások#sztárok#ma

Címlapról ajánljuk