Életmód

Kamuprofillal hirdetnek nyereményjátékot a Fővárosi Állatkert nevében

rtl.hurtl.hu

2023. április 3. 21:41

Álprofillal verik át embereket, az állatkert már jelezte a Facebooknak, mi történt.

Álprofil jelent meg a Facebookon (Fővárosi Növény- és Állatkert Magyarország néven), ahol hamis nyereményjátékra invitálnak a Állatkert nevében – közölte az állatkert az oldalán.

A közlemény szerint a nyereményjátékban azt állítják, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert játékában 10x4 darab jegyet nyerhetnek azok, akik kommentelik az adott posztot, majd a gyanútlan érdeklődőt átcsábítják a Messengerre, ahol további kérdéseket tesznek fel nekik. Már volt olyan felhasználó, akivel közölték, hogy nyert, majd az állatkertnél érdeklődött a jegyek iránt.

Azt is hozzátették, hogy az álprofilt öt éve, 2018. február 24-én hozták létre, majd ez év március 27-én változott az oldal címe Fővárosi Állat- és Növénykert Magyarország-ra.

Az állatkert felhívta a figyelmet, hogy jelenleg nyereményjátékot nem szervez, továbbá születésnapját nem most ünnepli. A Facebooknak már jelezték a kamuoldalt, de egyelőre még mindig javában működik.

Nyitókép: Kapunyitására várakozók az XI. Állatkertek Éjszakája rendezvény kezdete előtt a Fővárosi Állat- és Növénykert bejáratánál 2022. augusztus 26-án. Fotó: MTI/Kovács Attila.

#Életmód#fővárosi állat- és növénykert#kamuprofil#átverés#csalás#facebook#nyereményjáték

Címlapról ajánljuk