Életmód

Elképesztő videó: egy síelő kiszúrt valamit a hóban, kiderült, hogy egy snowboardos az, élve eltemetve

rtl.hurtl.hu

2023. április 2. 17:54

Csodálatos életmentés egy apró részletnek köszönhetően.

Egy síelő megosztotta a hátborzongató testkamerás felvételt arról a pillanatról, amikor megmentett egy snowboardost, akit élve eltemetett egy súlyos hókupac, erről a LADBible számolt be.

Francis Zuber éppen a washingtoni Mount Baker lejtőin síelt, amikor észrevette, hogy valami fényes dolog látszik ki a hóból. Miután megvizsgálta a rejtélyes tárgyat, Zuber rájött, hogy egy snowboardot talált – valakinek a lábával együtt.

Világossá vált számára, hogy valaki teljesen elmerült a sűrű hóban. Levette a síléceit, a kesztyűjével pedig elkezdett ásni a hóban, hogy megtalálja az eltemetett snowboardost. 

Zuber felvételein látszik, ahogy kétségbeesetten ássa a havat, és közben kiáltozik a snowboardos után, de nem kap választ. Amikor elérte a férfi arcát, kisöpörte belőle a havat, hogy az levegőhöz juthasson:


A snowboardos, akiről később kiderült, hogy egy Ian Steger nevű férfi, kétségbeesetten kapkodta a levegőt, amikor Zuber rátalált. 

Zuber ekkor nagyon nyugodtan elmondta Stegernek, hogy most már minden rendben lesz: „Egy pillanatra fújjuk ki magunkat, utána pedig kiáslak innen” – tette hozzá. A felvételt néhány héttel később Instagram-oldalán megosztva Zeger figyelmeztette síelő és snowboardos társait a hegyek veszélyeire, és emlékeztetett arra, mennyire fontos, hogy párban vagy csoportosan közlekedjenek.

„Ha síelsz vagy snowboardozol, szánj egy pillanatot arra, hogy figyelj... Elkezdtem valami nagyon hosszút írni erről az élményről, de ezt meghagyom egy másik alkalomra, és hagyom, hogy a videó önmagáért beszéljen” – írta a bejegyzésében. 

Nyitókép: Francis Zuber / Instagram

#Életmód#síelés#snowboard##mentés#Videó

Címlapról ajánljuk