Életmód

Tücsökfagyit készített egy német cukrász

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 3. 17:27

A mézes-vaníliás fagylalt szárított rovarport tartalmaz, díszítésként pirított tücskökkel megszórva.

Nagy feltűnést keltő fagylaltal bővítette kínálatát Thomas Micolino, a dél-németországi Rottenburg egyik cukrásza: tücsök ízű fagylaltot készített, kellőképpen meghökkentve ezzel fagylaltozója vendégeit.

A dpa hírügynökség beszámolója szerint Thomas Micolino kreációja tücsöklisztből, tejszínből, vaníliakivonatból és mézből készül, a tetejére pedig szárított egész tücsköket szórt az alkotó. „Meglepően finom íze van” – írta az Instagramon.


Thomas Micolino már korábban is sokat kísérletezett különleges, bizarr ízű fagyikkal, készített például májas hurkás, gorgonzolás fagylaltot, de lehetett már nála kapni aranyozott fagylaltot is 4 euróért.

„Nagyon kíváncsi ember vagyok, és mindent ki szeretnék próbálni” – mondta Micolino a dpa-nak. „Sok mindent ettem, köztük sok furcsa dolgot is, és a tücsköt mindig is ki akartam próbálni, fagylalt formájában is.”


Egy friss európai uniós rendelet értelmében a tücsköket is lehet élelmiszeripari alapanyagként használni, például szárítva vagy lisztként. Az EU már engedélyezte a vándorló sáskák és lisztbogár lárvák használatát is élelmiszer-adalékanyagként.

A kreatív cukrász elmondása szerint bár egyesek undorodnak, sőt felháborodnak, hogy rovarfagylaltot kínál, a kísérletező kedvű vásárlóknak tetszik az új íz. Micolino mindenestre a hagyományos ízektől jól elkülönítve tartja a pultban a tücsökfagyit, nehogy elvegye vele a bátortalanabbb vevők kedvét.

Nyitókép: Marijan Murat/picture alliance via Getty Images

#Életmód#gasztronómia#fagylalt#tücsök#rovarevés

Címlapról ajánljuk