Életmód

Kétszer annyi egyedülálló férfi van az amerikai fiatalok közt, mint nő

rtl.hurtl.hu

2023. február 23. 17:17

Az okok közt lehet a közösségi média és a pornó is.

A huszonéves amerikai férfiak 63 százaléka egyedülálló, míg a huszonéves nőknek csak 34 százaléka – idézi a Pew Research Center kutatását a The Hill. A lap egy 2019-es felmérést is idéz, ami szerint a fiatal férfiak 30 százaléka, valamint a fiatal nők 20 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az elmúlt egy évben nem szexelt.

A Pew kutatása szerint az egyedülálló férfiak fele keres aktívan párkapcsolatot vagy alkalmi partnert, de csökken az arányuk. A The Hillnek nyilatkozó pszichológus, Fred Rabinowitz, a University of Redlands professzora szerint az lehet ennek a hátterében, hogy a fiatal férfiak sokat használják a közösségi médiát és sok pornót néznek, ami az igényeik egy részét kielégíti.

Ugyanakkor egy másik pszichológus, Niobe Way, a New York-i Egyetem professzora szerint „a kapcsolatok válságát” éljük, és tragikus következményei lehetnek az amerikai férfiak társadalmi elszakadásának: például a fiatal férfiak négyszer több öngyilkosságot követnek el, mint a nők.

Arra a kérdésre, hogy az egyedülálló fiatal nők kikkel randevúznak, ha ennyire magas az egyedülálló férfiak aránya, a lap szerint az egyik válasz az lehet, hogy idősebb férfiakkal, a másik pedig, hogy egymással.

Egy kutatás szerint a Z-generáció tagjainak ötöde vallja magát queernek, köztük pedig jelentős a biszexuális nők aránya.

A University of Acron pszichológia professzora, Ronald Levant a lapnak egyebek mellett arról beszélt, hogy „a nők belefáradtak abba a szerepbe, hogy érzelmileg eltávolodott férfiak teljes munkaidős terapeutái legyenek”, érzelmileg nyitott, empatikus partnert akarnak.

Nyitókép (illusztráció): Ezra Bailey / Stone / Getty Images

#Életmód#párkapcsolat#kutatás#amerikai egyesült államok

Címlapról ajánljuk