Életmód

Bodrogi Gyula a haláláig cigizni fog

rtl.hurtl.hu

2023. január 30. 20:19

A 88 éves színész „erre a kis időre” már nem akarja magát a leszokással kínozni. 

Bodrogi Gyula hosszú évtizedek óta dohányzik, és még a tavalyi egészségi problémái sem bírták rá, hogy felhagyjon e szenvedélyével. Mi több, nem is akarja abbahagyni a bagózást, mert – ahogy korábban elárulta – a védjegyévé vált rekedtes, füstös hangját a dohányzásnak köszönheti – írja a Blikk.

A 88 éves Bodrogi régóta dohányzik, a lapnak azt mesélte, egyszer három évre letette a cigit, aztán mégis visszaszokott. 

A Nemzet Színésze nem aggódik amiatt, hogy káros szenvedélye milyen hatással lehet az egészségére. Ő eddig semmilyen negatívat nem tapasztalt, és nem tart attól sem, hogy a jövőben bármilyen betegsége kialakulhat emiatt.

Eddig sem okozott problémát, és erre a kis időre már minek kínozzam magam ilyenekkel. Szerintem a halálomig cigarettázni fogok. Az elmúlás így is, úgy is bekövetkezik egyszer, ha dohányzom, ha nem. 

Bodrogi hozzátette, hogy nem fél attól, hogy bármi baja lenne a cigarettától, az édesanyja is hatvanhárom évig dohányzott. A színész az itallal is hasonlóan van. Mértékkel szívesen fogyasztja, de nem tagadja, fiatalabb korában nem volt ilyen visszafogott. 

„A színészélethez hozzátartoznak az előadás utáni hosszas beszélgetések a büfében vagy egy bárban, ezek során legurul néhány pohár. Szerintem ezzel semmi baj nincs, amíg az ember tudja, hol a határ, és ezt valahogy mindig megéreztem. Fiatalként persze én is élveztem az életet, szerettem mulatni, de amikor esetleg már olyan volt a helyzet, hogy aggódni kellene értem, a szervezetem valahogy mindig jelezte: Gyula sok lesz, állj le! Olyankor észbe kaptam, visszavettem. Aztán ahogy megöregedtem, én is lecsendesedtem, de persze, ha alkalom van, szívesen koccintok egyet a többiekkel. A mértékletesség híve vagyok” – magyarázta.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

#Életmód#bodrogi gyula#cigi#cigaretta#dohányzás

Címlapról ajánljuk