Életmód

A férfi, akit bekapott egy bálna, elmeséli, hogyan élte túl az esetet

rtl.hurtl.hu

2023. január 25. 19:25

Pozitívan fogta fel. Végülis nem egy cápa ette meg, ráadásul a bálna ki is köpte.

Csak annyit vettem észre, hogy elsötétült minden – mondta a ladbible.com-nak az a férfi, akit bekapott egy bálna a dél-afrikai partoknál a tengerben.

Rainer Schimpf természetfotós eredetileg azért volt Port Elizabeth kikötőjénél, hogy lefilmezze a szardíniafuttatást, vagyis azt, amikor ragadozók szardíniákat terelnek össze, hogy könnyebben fel tudják őket falni.

A tengerben sznorkelező (palack nélkül búvárkodás) Schimpfet végül egy Bryde-bálna nyelte el, miközben megpróbálta megörökíteni a szardíniákat.

Schimpf elmondta, mire észbe kapott, a bálna már ki is köpte, nagyon gyorsan lezajlott minden.

Kevesebb mint két másodpercig tartott. Az első dolog, amit éreztem, hogy valami megragadott, összenyomta a csípőmet: azonnal tudtam, hogy ez egy bálna volt.


„A második gondolatom az volt, hogy nem nyelhet le, mert a bálna torka nem elég nagy ahhoz”. Utána az jutott az eszébe, hogy valószínűleg le fog merülni vele együtt. „Visszatartottam a lélegzetemet, és felkészültem, ez volt az egyetlen dolog, amit tehettem. 

Egy 15 tonnás állattal nem lehet harcolni. Nyugtattam magam, hogy ne essek pánikba. Sikerült, kiköpött. Szerencsére egy karcolás nélkül megúsztam az esetet

– mondta a férfi.

Arról is beszélt, örül, hogy egy bálna ette, nem pedig egy cápa. Utóbbival sokkal rosszabbul járt volna.

Nyitókép: A bálna. Fotó: Youtube

#Életmód#bálna#dél-afrika#cápa#Port Elizabeth#nyelés#tenger

Címlapról ajánljuk